Skip to content

Mihai Smarandache, Catalina Moga, Emil Mandanac si Madalina Anea in “In event of moon disaster”- premiera pe 3 noiembrie, la unteatru

Premiera de la inceputul lunii noiembrie de la unteatru este spectacolul regizat de Alexandra Penciuc dupa textul de debut al lui Andrew Thompson. Acesta a fost premiat in 2016 cu Theatre503 Playwriting Award si este inspirat de discursul “In event of moon disaster” scris de William Safire in 1969 pentru presedintele Nixon, pe care urma sa-l citeasca in cazul in care aterizarea pe Luna ar fi fost un esec, iar cei doi astronauti, Neil Armostrong si Edwin „Buzz” Aldrin, nu s-ar mai fi intors pe Pamant.

Regizoarea face o invitatie inedita la bordul masinii timpului pentru a descoperi povestea a trei generatii de femei aflate intr-o continua incercare de a se cunoaste mai mult decat le este permis.

Fascinatia omului pentru necunoscut si dorinta lui de a-si demonstra imposibilul l-au facut de neoprit. Astazi, singurele limite reale sunt limitele imaginatiei noastre. Povestea debuteaza cu momentul aselenizarii si continua pana in anul 2056, cand prima femeie ajunge pe Marte. Intr-o maniera inovatoare, spectacolul ne provoaca sa patrundem intr-un muzeu experimental al variantelor si incercarilor unor oameni de a nu esua, ca intr-un cub rubik, in care se intersecteaza generatii cu dorintele, fricile si iubirile lor.

Un sound design futurist completeaza atmosfera de filme sci-fi creata prin decorul si efectele video semnate de Tudor Prodan.

Alexandra Penciuc a debutat in 2008 si este co-autoare a regiei si scenografiei, impreuna cu Mariana Camarasan, a unor spectacole montate la Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul Maria Filotti (Braila), Teatrul Toma Caragiu (Ploiesti) si Teatrul Mihai Eminescu (Botosani). In 2017 a realizat “Menajeria de sticla” la Point si a fost distinsa cu Premiul pentru cel mai bun spectacol la Undercloud. “Cel mai frumos roman din lume” a fost primul sau proiect personal si s-a jucat tot pe scena unteatru.

Spectacolul are prima reprezentatie pe 3 noiembrie la ora 19:00.

“In event of moon disaster” de Andrew Thompson

Regia: Alexandra Penciuc

Distributia: Catalina Moga, Mihai Smarandache, Emil Mandanac si Madalina Anea

Bilete:  http://bit.ly/InEventOMD

Citește în continuare