Skip to content

Monden.Info pleaca la TIFF

turn-tiff

Azi plec la Cluj!!! Este ultimul articol pe care il scriu din capitala, de maine dimineata voi fi oficial la TIFF! Anul acesta Monden.Info a fost invitat la TIFF alaturi de alti bloggeri din Romania.

Vor fi 10 zile de festival, intre 29 mai si 7 iunie, perioda in care va voi tine la curent cu tot ce misca la TIFF: filme noi prezentate in premiera, filmele care sunt in cnocurs si celelalte evenimente conexe festivalului.

Deschiderea oficiala a TIFF-ului va avea loc maine, 29 mai, de la ora 19:00 la Cinema Republica, cu proiectia peliculei „Amintiri din Epoca de Aur„, film scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu.

amintiri

Daca vreti sa veniti la unele proiectii, si va recomand sa faceti acest lucru, programul complet TIFF 2009 il puteti vedea aici iar despre bilete si preturile lor puteti afla mai multe de aici.

Doi dintre invitatii de onoare ai celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania vor fi celebra actrita Claudia Cardinale si Florin Piersic, unul dintre cei mai indragiti actori romani ai tuturor timpurilor.

claudia-cardinale florin-piersic_2

Cei doi vor fi omagiati la TIFF 2009 prin acordarea Premiului pentru intreaga cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana, respectiv Premiul pentru Intreaga Cariera. Decernarea distinctiilor va avea loc in cadrul Galei de Inchidere TIFF, pe data de 6 iunie, cei doi mari actori urmand sa fie protagonistii unui moment cu totul si cu totul special pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca.

Filmul „Cenusa si sange„, in regia lui Fanny Ardant, va fi difuzat in premiera absoluta in Romania, marcand inchiderea celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Proiectia de gala va avea loc pe 7 iunie, ora 21.00, in Sala Auditorium din cadrul Universitatii Babes – Bolyai.

Gata, am plecat spre Cluj! Ne vedem la TIFF!!!

Citește în continuare