Skip to content

Disney amana lansarea productiilor „Mulan”, „Avatar 2” si „Star Wars”. Contiuarea „Top Gun” de la Paramount este programata pentru vara viitoare.

Walt Disney Co a amanat din nou debutul filmului „Mulan” pentru o perioada nedefinita, aducand o noua lovitura proprietarilor de cinema care se bazau pe productia live-action pentru a atrage publicul in cinematografe in aceasta vara.

Un reprezentant Disney a mentionat ca „nimic nu poate fi pus la punct atunci cand este vorba despre modul in care vor fi lansate filmele in timpul acestei crize globale de sanatate” si a adaugat ca vor intrerupe planurile de lansare pentru „Mulan” si vor cauta o noua modalitate prin care publicul din intreaga lume sa poata viziona acest film.

Amanarea lansarii productiei „Mulan” vine dupa decizia celor de la Warner Bros de a reprograma pentru o perioada nedefinita lansarea thrillerului „Tenet” in regia lui Christopher Nolan, care trebuia sa aiba premiera tot in luna august.

Lansarea oficiala initiala a filmului „Mulan”, regizat de Niki Caro, era stabilita pentru luna martie, dar a fost amanata de mai multe ori, din cauza cinematografelor inchise. Ulterior, acesta fusese programat sa apara pe marile ecrane pe 21 august. Cele doua filme urmau sa aduca o revitalizare a cinematografelor prin incasarile din sezonul estival.

Una dintre cele mai importante pelicule programate anul viitor, „Avatar 2”, continuarea blockbuster-ului 3D regizat de James Cameron in 2009, va fi lansata in cinematografe abia in luna decembrie 2022, iar urmatorul film din franciza „Star Wars” tocmai in decembrie 2023.

„Avatar” este al doilea film cu cea mai mare suma de incasari din toate timpurile, acesta confruntandu-se cu numeroase intarzieri chiar inainte de izbucnirea pandemiei.

Lanturile AMC si Cineworld au amanat redeschidere salilor de cinema din Statele Unite pana la mijlocul lunii august, chiar daca initial, data era stabilita pentru sfarsitul lunii iulie.

Tot de la Disney, thillerul istoric „The Last Duel”, regizat de Ridley Scott, cu Ben Affleck si Matt Damon in rolurile principale, a fost amanat pentru 15 octombrie 2021. Acesta urma sa aiba lansarea oficiala in ziua de Craciun 2020.

„Top Gun: Maverick”, mult asteptata continuare a filmului „Top Gun” cu Tom Cruise de la Paramount Pictures, programata initial pe 23 decembrie 2020, a fost reprogramata pentru 2 iulie 2021.

Cu un buget de peste 150 de milioane de dolari, „Top Gun: Maverick” in regia lui Joseph Kosinki, este continuarea povestii de acum 34 de ani, si ii are in rolurile principale pe actorii Tom Cruise, Val Kilmer, Jon Hamm, Miles Teller si Glen Powell.

Actiunea lungmetrajului se desfasoara 30 de ani mai tarziu de la primul film, cu Tom Cruise interpretandu-l pe pilotul si instructorul de zbor, Pete „Maverick” Mitchell. De data aceasta, trebuie sa isi invinga fricile si sa accepte o misiune care necesita sacrificiul suprem.

Paramount a anuntat, de asemenea, ca data de lansare pentru filmul horror „A Quiet Place Part II” de pe 4 septembrie 2020, va fi mutata pe 23 aprilie 2021.

John Krasinski a scris si a regizat continuarea filmului american „A Quiet Place” din 2018, in care Emily Blunt, Millicent Simmonds si Noah Jupe isi joaca rolurile originale, iar printre noii veniti se numara Cillian Murphy si Djimon Hounsou.

In urma evenimentelor tragice, familia Abbott (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe) si-a parasit casa si se confrunta acum cu terorile lumii exterioare, in timp ce isi continua lupta pentru supravietuire in tacere. Fortati sa se aventureze in necunoscut, acestia isi dau repede seama ca pericolele mortale nu sunt doar creaturile care vaneaza dupa sunete in intuneric.

Filmul a avut premiera mondiala in New York pe 8 martie 2020.

Citește în continuare