Skip to content

Musicalurile se muta pe Netflix de pe Broadway: primul care face schimbarea e „Diana”, un musical bazat pe viata printesei de Wales

Spectacolul urma sa fie lansat pe 31 martie, inainte ca Broadway sa se inchida. Teatrele nu isi vor deschide usile pentru spectatori pe parcursul anului 2020, iar musicalul „Diana” este programat sa fie pus in scena pe 25 mai 2021, cu un an mai tarziu decat era planificat initial.

Potrivit Variety, producatorii show-ului si-au declarat incantarea de a putea in sfarsit sa se bucure de spectacol impreuna cu iubitorii de teatru de pretutindeni. Acestia adaugand ca „desi nu exista niciun inlocuitor al teatrului live, suntem onorati sa fim o parte a divertismentului de calitate pe care Netflix il ofera abonatilor sai din intreaga lume.”

Regizat de Christopher Ashley, „Diana” va fi filmat fara public pe scena Teatrului Longacre si va avea distributia originala de pe Broadway.

Asadar, Jeanna de Waal o va interpreta pe printesa Diana, Roe Hartrampf va fi Printul Charles, Erin Davie o va juca pe Camilla Parker Bowles si Judy Kaye o va interpreta pe Regina Elisabeta.

Joe DiPietro a scris cartea si versurile pentru „Diana”, iar muzica a fost compusa de David Bryan. De coregrafia spectacolului s-a ocupat Kelly Devine („Come From Away”) impreuna cu Ian Eisendrath.

Producatorii au colaborat indeaproape cu Actor’s Equity Association, care reprezinta actori profesionisti si manageri specializati in teatru live, pentru protocoale de sanatate privind siguranta in timpul filmarilor. 

„Diana” va fi disponibil publicului pe serviciul de streaming inainte de a fi cumparate biletele pentru spectacolul de pe Broadway.

Pe parcursul izolarii, teatrele au incercat sa ofere mai mult continut digital.

Disney Plus a avut recent un mare succes cu o versiune inregistrata a musicalului „Hamilton”, a lui Lin-Manuel Miranda, despre unul dintre parintii fondatori ai Americii. Printre alte productii teatrale aparute pe Netflix se numara si „American Son” cu Kerry Washington, „Springsteen on Broadway” si „Oh, Hello” de Nick Kroll si John Mulaney.

Tot pentru Netflix, Ryan Murphy lucreaza in prezent la „The Prom” – un film adaptat dupa musicalul nominalizat la premiile Tony.

In acelasi timp, familia Regala Britanica devine din ce in ce mai populara pe retelele sociale. Pentru a sarbatori Ziua Internationala a Tineretului, acestia au permis prima preluare a contului oficial de Instagram. Printul Edward a facut anuntul printr-un mesaj video.

Contul principal, care ii reprezinta pe Regina Elisabeta, Printul Filip si alti cativa membri care nu au propriile lor canale sociale, a fost preluat ieri de cativa tineri din intreaga lume pentru a sarbatori Ziua Internationala a Tineretului. Printre acestia se numara Gregory din Kenya, Tereza din Cehia, Metta si Jordan din Indonesia, si Rochelle din Canada.

Acestia fac parte din programul educational informal DofE (The Duke of Edinburgh`s International Award) deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, care opereaza in peste 130 de tari si teritorii.

Initiativa a fost ca o multumire pentru tinerii voluntari, membri ai comunitatii internationale, care au facut fata provocarilor COVID-19. Cu aceasta ocazie si ca o multumire adusa rolului jucat de acestia, Familia Regala Britanica a predat contul de Instagram catorva dintre ei,ca sa poata povesti despre cum fac o diferenta in aceasta lume.

Citește în continuare