Skip to content

Musicalul Familia Addams regizat de Razvan Mazilu se vede in aceasta stagiune la Teatrul Excelsior

Spectacolul care aduce in fata publicului cunoscuta familie Addams a avut premiera la finalul anului 2019 si se poate vedea pe scena Teatrului Excelsior.

Realizat pe muzica si versurile lui Andrew Lippa (compozitor si textier american cunoscut pentru “The Wild Party”, “A Little Princess”) pe libretul lui Marshall Brickman si Rick Elice (autorii musical-ului “Jersey Boys”), musicalul beneficiaza de traducerea si adaptarea textului intr-o nota fina de umor a lui Carmen Stanciu (cunoscuta pentru traducerea si adaptarea textului “Fecioarele noastre grabnic ajutatoare” – spectacol care se poate vedea tot la Excelsior) si cantecele adaptate ale lui Alex Stefanescu (care a tradus musicalul “We Will Rock You”, regizat tot de Razvan Mazilu).

Aici puteti vedea o galerie foto cu transformarile spectaculoase realizate de echipa de make-up si costume pentru acest spectacol

Povestea prezinta in mod satiric familia ideala americana din secolul XX

In 1938, Charles Addams, desenator si caricaturist american, a realizat portretele familiei carora le-a imprumutat numele si care au devenit emblematice pentru public (Gomez si Morticia Addams, copiii lor Wednesday si Pugsley, unchiul Fester si Bunica, majordomul Lurch si mana care se misca libera, Thing).

Filmul, care ii avea in roluri principale pe Angelica Huston (Morticia) si Raul Julia (Gomez) regizat de Barry Sonnenfeld din 1991, a ramas in mintea publicului de-a lungul timpului.

Musicalul s-a jucat pe multe scene ale lumii pentru ca tema majora este iubirea care sfideaza conventiile sociale, iar astfel de familii se intalnesc si astazi, oriunde

Spectacolul realizat de Razvan Mazilu spune povestea unui ciudat clan aristocratic bogat, cu mare apetenta pentru macabru, care sugereaza ca societatea in ansamblul ei este formata din astfel de familii.

Morticia (Camelia Pintile in varianta vazuta de noi) si Gomez (Lucian Ionescu) se iubesc de cand se stiu si nu-si ascund nimic unul altuia, in timp ce fiica lor, Wednesday, se indragosteste de tanarul Lucas Beineke, un baiat dintr-o familie respectabila si normala. Cei doi adolescenti nu au curaj sa spuna parintilor despre atractia dintre ei si cred ca o cina impreuna cu acestia le va face mai usoara marturisirea si le va fi acceptata relatia.

Tanara echipa indrumata cu maiestrie de regizor da prospetime spectacolului si este in perfecta armonie cu comedia in care sunt dezbatute temele tolerantei, acceptarii diversitatii si a iesirii din tiparele rigide ale societatii

Libretul e simplu sub aspect narativ si este savuros, iar replicile sunt apropiate de comedia neagra, in anumite situatii. Confruntarea dintre cele doua familii cu rezistenta la schimbari se realizeaza in decorul expresiv al Sabinei Spatariu, ale costumelor create de Razvan Mazilu si al machiajului care vine in completarea imaginii fiecarui personaj caruia ii da personalitate.

Razvan Mazilu este regizor si coregraf al spectacolului

“Familia Addams” este un spectacol eveniment cu succes la public datorat atat regizorului, cat si sprijinului colaboratorilor pe care acesta l-a avut. Maria Alexievici s-a ocupat de pregatirea muzicala a actorilor, Monica Petrica a realizat partea de asistenta pe coregrafie, iar Costi Baciu s-a ocupat de lumini.

In afara de dirijarea impecabila a actorilor, cei care dau coerenta si credibilitate fiecarui moment din reprezentatie, Razvan Mazilu creeaza un personaj colectiv excelent – care este prezent pe tot parcursul reprezentatiei – stramosii familiei. Acesta reprezinta punctul de referinta in povestea care pare sa se abata de la drumul si este relizat de Andreea Hristu – Marchiza, Iulia Samson – Mireasa, Loredana Cosovaru – Balerina, Alex Popa – Clovnul, Dan Clucinschi – Soldatul si Ovidiu Usval – Gansterul.

Povestea familiei este condusa de cuplul Addams, Gomez si Morticia

Cei doi protagonisti, Camelia Pintilie si Lucian Ionescu, realizeaza o adevarata performanta artistica prin definirea personajelor in diferite nuante, atat ca dansatori, cat si ca interpreti ai cantecelor.

Wednesday si Lucas, cuplul tanar de indragostiti, este admirabil interpretat de Ana Udroiu si Dan Pughineanu, amandoi fermecatori in realizarea rolurilor. In derularea povestii, acestia sunt intrerupti din cand in cand de gelozia deliciosului Pugsley, Matei Hotaranu, care in final accepta relatia celor doi.

Alice Beineke, mama lui Lucas, este interpretata de Maria Alexievici care se transforma din cea care a pregatit muzical actorii, intr-o actrita sensibila. Doru Bem in rolul lui Mal Beineke, il interpreteaza pe sotul uimit si grijuliu fata de familia lui.

Un rol remarcabil cu putine aparitii, dar motivate, este Bunicuta interpretata de Aida Avieritei care realizeaza o compozitie comica savuroasa. La fel de incantator este si Lurch, servitorul familiei, care are o prezenta discreta, cu replici putine, interpretat de Mircea Alexandru Baluta. Nici unchiul Fester nu este de neglijat, in interpretarea stralucita a lui Mihai Mitrea, cel care canta, danseaza si se indragosteste de Luna.

Razvan Mazilu, aflat la cel de-al doilea proiect de acest gen la Teatrul Excelsior, realizeaza un spectacol efervescent, cu numere muzicale si coregrafie senzationale si o poveste care cucereste publicul.

Spectacolul se poate vedea in 28 si 29 ianuarie, ora 19.00, Sala “Ion Lucian”

“Familia Addams”

Regia: Razvan Mazilu

Distributia:  Lucian Ionescu, Camelia Pintilie / Oana Predescu, Ana Udroiu, Matei Hotaranu, Mihai Mitrea / Radu Mitrea, Aida Avieritei, Mircea-Alexandru Baluta, Maria Alexievici, Doru Bem, Dan Pughineanu, Andreea Hristu, Iulia Samson, Loredana Cosovanu, Alex Popa, Dan Clucinschi, Ovidiu Usvat

Durata: 2h 30min (cu pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare