Skip to content

Musicalul “Fantoma de la Opera” a lui Andrew Lloyd Webber se opreste dupa 34 de ani. Her Majesty’s Theatre se inchide definitiv

Unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume, “Fantoma de la Opera” in regia lui Andrew Lloyd Webber, nu se va mai juca la Her Majesty’s Theatre in West End Londra din cauza inchiderii permanente a teatrului in urma crizei pandemice. Spectacolul, care este al doilea cel mai lung musical din Londra, a debutat in Marea Britanie la Her Majesty’s Theatre in 1986.

Din lipsa unui ajutor din partea guvernului britanic, Her Majesty’s Theatre s-a inchis permanent, iar o serie de spectacole au ramas fara scena, cel putin temporar, pentru ca atat producatorul Cameron Mackintosh cat si Andrew Lloyd Webber sunt hotarati sa gaseasca alte spatii pentru productiile lor.

„Andrew si cu mine am inchis cu tristete productia “Fantoma de la Opera” din Londra, dar si turul itinerant prin Marea Britanie”, a scris Mackintosh in articolul pentru UK Evening Standard.  Webber a prezentat lucrurile intr-o lumina mai optimista, scriind pe Twitter ca “in ceea ce ma priveste, Fantoma se va intoarce cat de curand posibil”.

Printre vedetele muzicii care au avut rolul importante in acest musical de-a lungul timpului au fost si Sarah Brightman in rolul lui Christine, alaturi de Michael Crawford in rolul fantomei.  

Guvernul britanic a aprobat o schema de ajutor pentru sectorul cultural de aproximativ 2 miliarde de dolari

Banii de la guvernul britanic pentru teatre, sali de concerte si muzee se vor acorda in doua runde de finantare, una in luna august si cealalta in luna septembrie, prin Arts Council England. Pana in martie 2021, guvernul se asteapta ca prin intermediul acestor finantari, cei care aplica sa poata redeschida partial sau sa functioneze intr-o noua formula, mai sustenabila si mai eficienta din punct de vedere a costurilor astfel incat sa poata redeschida.

O serie de spectacole puse in scena de Webber au fost disponibile gratuit pentru publicul larg in perioada carantinei

Initiativa lui Andrew Lloyd Webber din timpul carantiei s-a intitulat “The Show Must Go On!” si a fost disponibil in fiecare vineri seara pe Youtube pentru 48 de ore. Totodata, prin canalul de Youtube, utilizatorii puteau dona pentru ONG-urile care au sustinut artistii in perioada pandemiei, Acting for Others, Broadway Cares si Actors Benevolent Fund.

Citește în continuare