Skip to content

MINA, muzeul de arta imersiva din Bucuresti lanseaza zilele viitoare o noua experienta spectaculoasa. „Vrajitorul din OZ” va fi deschisa timp de 6 luni.

MINA, singurul muzeu de arta imersiva din Romania, lanseaza incepand cu 20 februarie o noua experienta dedicata povestii Vrajitorului din Oz, cu proiectii 360, inclusiv pe podea si tavan.

Museum of Immersive New Art, lanseaza noul spectacol: „Vrajitorul din OZ Imersiv”. Acesta va fi prezentat in premiera pe 20 februarie si va oferi o reinterpretare fascinanta a povestii clasice a Vrajitorului din Oz intr-un spatiu imersiv de exceptie, cu proiectii 360, inclusiv pe podea si tavan.

Cu ocazia vacantei de scoala a copiilor, saptamana viitoare Museum of Immersive New Art va fi deschis in fiecare zi a saptamanii, intre orele 10:00 si 20:30. Ulterior, programul obisnuit pentru spectacolul Vrajitorul din OZ Imersiv va fi de miercuri pana duminica, intre orele 12:00 si 20:30. Piesa dureaza 30 de minute si incepe la ore fixe.

Inspirat de celebrul roman american si adaptat intr-un format digital captivant, „Vrajitorul din OZ Imersiv” reprezinta o calatorie in lumea fermecata a lui Oz, transpusa cu ajutorul tehnologiei moderne si al artei digitale.

Spectacolul a fost creat de catre studioul de arta digitala The Illusionists ca o combinatie intre tehnologie de ultima generatie, animatie si povestire, oferind publicului cu varsta de peste 3 ani o experienta memorabila in lumea lui Oz. Pentru versiunea locala a showului, vocile sunt alese si inregistrate de Alexei Turcan.

Vrajitorul din Oz este una dintre cele mai iubite povesti din lume, captivand publicul si intrand in cultura populara de peste 100 de ani. Povestea, creata initial de L. Frank Baum in 1900, relateaza aventurile lui Dorothy, o fetita din Kansas care este purtata intr-o tornada alaturi de cainele sau credincios, Toto, in lumea fascinanta a lui Oz.

Romanul a fost rapid adaptat pentru scena, devenind un spectacol de succes pe Broadway in 1902, si ulterior transformat in filmul revolutionar „Vrajitorul din Oz” in 1930.

„Vrajitorul din OZ Imersiv” timp de 6 luni la MINA, pentru bilete si alte informatii puteti accesa site-ul minamuseum.com

MINA a fost deschis in vara anului trecut cu doua spectacole imersive: „Gustav Klimt. The Immersive Show”, cu proiectii a peste 60 de lucrari ale celebrului artist austriac, si „Lumea Subacvativa – O calatorie imersiva a apei”, un show care recreeaza lumea de sub apa, din Delta Dunarii pana la Ocean.

Muzeul a fost fondat de Sorina Topceanu si Madalina Ivascu, cunoscute deja celor pasionati de experiente aflate la intersectia dintre arta si tehnologie pentru seria de evenimente de succes One Night Gallery si festivalul RADAR.

MINA este un prim muzeu dedicat new media art si artei digitale in tara noastra. Conceptul incapsuleaza arta realizata prin intermediul noilor tehnologii, de la aparatul de fotografiat, computere, tablete grafice, sisteme digitale si toate noile media artistice.

Citește în continuare