Skip to content

Muzeul, pe intelesul copiilor: la MyAntipa, cei mici afla despre “gandacul lui Kafka”, intra in tainele taxidermiei si fac un tur ghidat

Intre 8 si 13 februarie, copiii sunt asteptati la Muzeul National de Istorie Nationala “Grigore Antipa” pentru a treia serie de evenimente MyAntipa

In proiect sunt incluse activitati din stiinta, arta, lectura si dezbateri, iar participarea la cele trei evenimente este gratuita, in limita locurilor disponibile. Daca doriti sa va inscrieti copiii la una dintre activitati, o puteti face prin completarea formularului de rezervare.

Copiii vor intra in lumea fictiunii alaturi de “cel mai cunoscut gandac din literatura universala”, vor afla secretele taxidermiei si vor face un tur ghidat special

MyAntipa se deschide sambata, 8 februarie, cu “Incubatorul de lectura”, un atelier potrivit copiilor intre 9 si 14 ani, care se va desfasura intre 11:00 si 13:00 la Sala Atelier. Copiii pasionati de lectura vor afla mai multe despre fictiune, personaj, gandacii din literatura, inclusiv despre cel care apare in “Metamorfoza” lui Kafka, dar si despre cei din realitatea stiintifica.

“Intersectiile de la Antipa”, un alt atelier MyAntipa, va avea loc miercuri, 12 februarie, intre 18:00 si 20:00. Copiii il vor cunoaste atunci pe Radu Pana, specialistul in taxidermie al muzeului si vor afla cum s-au conservat sau restaurat multe dintre obiectele din colectiile muzeului.

Joi, 13 februarie, de la ora 18:00, va fi ultima activitate din cadrul seriei III MyAntipa, un tur ghidat care il va avea in centru pe actorul, scenaristul si regizorul Anghel Damian. Acesta le va prezenta celor mici muzeul din perspectiva sa de adult, dezvaluindu-le mai mult si despre modul in care percepea acest loc in copilarie.

Dolly, prima oaie clonata, elefantul Harry cu o anvergura a piciorului de aproape un metru, loialul caine Hachiko si elefantul de circ Dumbo demonstreaza cat de importanta este taxidermia

Tehnicile de taxidermie ne ofera ocazia de a cunoaste animale de legenda, expuse astazi in galeria unora dintre cele mai cunoscute muzee din lume.

Dolly, prima oaie clonata, care a murit in 2003 din cauza unor probleme pulmonare, este acum expusa la Connect Gallery din cadrul National Museums din Scotia. Priceperea specialistilor in taxidermie a facut ca cel mai mare pachiderm ucis vreodata de un om, elefantul Harry, sa fie acum expus in rotonda Muzeului National de Istorie Naturala Smithsonian. Hachiko, cainele care a emotionat o lume intreaga cu iubirea pentru stapanul decedat, se afla acum la Muzeul National de Natura si Stiinta Ueno, Tokio, iar scheletul elefantului Jumbo, cel care a devenit celebru prin numerele sale de la circul Barnum & Bailey, poate fi vazut la Muzeul American de Istorie Naturala din New York.

Citește în continuare