Skip to content

Natalia Osipova, prim-balerina de la The Royal Ballet, vine la Gala „Once Upon a Winter’s Dream”. Spectacolul e in 26 februarie la Teatrul National

Natalia Osipova, prim-balerina de la The Royal Ballet, va dansa in Gala de Balet Once Upon a Winter ’s Dream, care va avea loc pe 26 februarie, la Teatrul National  din Bucuresti.

Osipova va avea  doua momente  – dansul contemporan, Ashes, in coregrafia lui Jason Kittelberger, si solo-ul clasic Moartea Lebedei, in coregrafia lui Mikail Fokine.

Natalia Osipova este considerata una dintre cele mai bune balerine din generatia ei, iar stilul sau de dans este impresionant, fiind balerina cu cea mai inalta saritura din lumea baletului feminin. Osipova vine pentru prima data in Romania, pentru Gala Once Upon a Winter’s Dream” – un eveniment Ars Gratia Regalia regizat de Alice Minoiu si organizat de Asociatia Literati.

La Gala Once Upon a Winter’s Dreamvor fi puse in scena, in premiera in Romania, trei coregrafii pe arii iconice in lumea dansului:Pas de deux Romeo si Julieta, in coregrafia lui Sir Kenneth MacMilan (cu Reece Carke si Yasmine Naghdi), Echoes of Tomorrow, in coregrafia lui Wubjke Kuindersma (cu Marina Minoiu si Robert Enache) si Cenusareasa”, in coregrafia lui Cristopher Wheeldon (cu Julian MacKay si Madison Young).

Conceptul evenimentului este inspirat de piesa Once Upon a December” care introduce spectatorul in enigmatica poveste a printesei Anastasia Romanov, o obisnuita a palatelor elegante si a petrecerilor fastuoase.

Pe scena vor urca artistii Natalia Osipova, Recee Clarke si Yasmine Naghdi (The Royal Ballet), Julian MacKay si Madison Young (Bayerische Stattsballett), Marina Minoiu (Royal Danish Ballet) si Robert Enache (Opera Nationala din Bucuresti), Dinu Tamazlacaru (Staatsballett Berlin), Ada González (Opera Nationala din Bucuresti), Cristian Preda si Viviana Olaru (Opera Nationala din Iasi). Regia artistica a galei este semnata de Alice Minoiu.

Natalia Osipova, 37 de ani, este prim-balerina la The Royal Ballet din 2013. A urcat pe scena Royal Opera House in 2012, ca invitat special, dansand rolul lui Odette in Lacul Lebedelor.

Artista este considerata una dintre cele mai bune balerine din generatia ei, iar repertoriul sau include atat roluri principale in baletele clasice cat si in cele contemporane. 
Osipova si-a inceput cariera in balet la vasta de 5 ani, la Moscova. S-a pregatit la Scoala de Balet „Mihail Lavroski” si la Academia de Balet Bolsoi din Moscova. Imediat dupa absolvire, Natalia Osipova s-a alaturat corpului de balet de la Bolsoi, iar in 2010 a devenit prim-balerina. Un an mai tarziu s-a alaturat Teatrului de Balet Mihailovski, iar in 2012 a traversat oceanul pentru a se alatura American Ballet Theatre. 

Citește în continuare