Skip to content

De astazi, Netflix are o miniserie despre aparitia Hollywoodului. Dylan McDermott, Jim Parsons, Patti LuPone in distributie

Cu un timing perfect pentru toti cei care sunt in izolare si au nevoie de povesti cu glamour, aspirationale si cu ceva urme de realitate, Netflix lanseaza astazi “Hollywood”, o poveste despre anii de inceput ai studiourilor americane de film, o radiografie despre cum s-a creat si rafinat “Show Business-ul”.

Creat de Ryan Murphy care pare ca a gasit reteta perfecta pentru a ilustra viata bogatilor americani fara sa fie nici prea ionic, dar nici foarte lingusitor (a facut asta in “The Politician”, tot pentru Netflix), “Hollywood” il are in centrul povestii pe un tanar care ajunge in locul in care se faceau filmele in America pe coasta de vest si care, ca sa-si faca loc in lumea respectiva, devine cocota de lux pentru barbatii si femeile bogate.

Primul trailer pe care Netflix l-a facut public, are trei minute si are aproape structura unui scurt metraj, tocmai pentru a arata ca vor fi  multe povesti in serial.

E o secventa in trailer in care un personaj spune “daca putem schimba felul in care sunt facute acum filmele, cred ca putem schimba intreaga lume”, replica perfecta pentru vremurile pe care le traim cand toate studiourile sunt inchise, iar industria filmului ca si tot show business-ul se afla la momentul reinventarii.

Miniseria va avea 7 episoade, iar povestea formarii Hollywoodului este spusa nu de super vedetele momentului de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, ci de outsiderii care incercau sa-si faca loc in lumea celor faimosi si bogati, cu toate sacrificiile si compromisurile pe care le faceau.

Distributia include nume mari, noi vedete aparute in epoca Netflix si cativa guest stars in aparitii surpriza pentru cresterea tensiunii si a interesului publicului

In rolul principal este Darren Criss care a castigat un premiu Emmy pentru rolul sau din “The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”; In Hollywood el il interpreteaza pe Raymond un tanar regizor in devenire. Alaturi de Criss, joaca David Corenswet ( pe care l-ati vazut in The Politician) , acum in ipostaza unui tanar care aspira la o cariera de actor. Mai apar Laura Harrier (BlackKklansman) in rolul Camille, o actrita care a intrat deja in sistemul studiourilor si stie toate mecanismele si caile de compromis, Jim Parsons (The Big Bang Theory) care e un agent care incearca sa-si faca un portofoliu cat mai mare de actori si Dylan McDermott (American Horror Story) unul dintre oamenii bogati si influenti din jurul noilor studiouri care plaseaza tineri baieti la femeile si barbatii bogati.

Patti LuPone (Pose)  va juca rolul unei doamne din inalta societate a carei singura preocupare e sa creeze petreceri la care sa se adune oamenii cu bani, iar Jake Picking (Top Gun: Maverick) il va interpreta pe  actorul Rock Hudson in momentul de debut al carierei sale.

Mira Sorvino, Rob Reiner si Maude Apatow vor aparea ca guest stars.

Filmarile au fost facute la inceputul anului trecut, toate cele 7 episoade vor fi online astazi, asa ca va fi loc de binging in acest week end

Regizorul Ryan Murphy mai are in productie pentru Netflix continuarea de la “The Politician”, dar si un film continuare a povestii din “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, Ratched cu Sarah Paulson in rolul principal.

Epoca de inceput a Hollywoodului a fost marcata de multe crime, abuzuri sexuale, actiuni de santaj si conexiuni cu mafia, dar si inceputul star sistemului.

Imediat dupa razboi, cand starurile de la Hollywood incepeau sa aiba notorietate internationala, deci si foarte multa putere – sau erau legate de studiourile mari prin contracte care includeau si santajul-, a aparut job-ul “Fixer”, faza incipenta a publicistului, omul de relatii publice pentru vedete.

Fixerul trebuia sa faca curatenie in media sau la locul unui incident, cat mai discret chiar daca era vorba de o crima, o sinucidere sau secvente de abuzuri sexuale si violente.

Daca doriti sa cititi mai multe despre partea nevazuta a acelei perioade de inceput a Hollywoodului puteti citi memoriile a doi dintre cei mai mari “fixer” ai vremurilor.

The Fixers: Eddie Mannix, Howard Strickling and the MGM Publicity Machine

 Puteti cumpara cartea in editie Kindle, de aici.

Citește în continuare