Skip to content

Pana pe 20 mai va mai puteti inscrie la New Draft, rezidenta in care scrieti propriul scenariu de lungmetraj si lucrati cu producatorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana

Sunt ultimele zile in care te mai poti inscrie la rezidenta online New Draft, deschisa tuturor absolventilor facultatilor de profil, scenaristilor sau autorilor cu un scenariu de film in faza incipienta.

Cei care vor face parte din programul 100% online, gratuit, vor avea intalniri de lucru cu producatorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana. Termenul limita de inscriere este 20 mai 2023.

”Prezenta producatorilor Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana este cadoul nostru de mijloc de drum pentru participanti: un mic respiro de la feedback-ul nostru. Cei trei producatori creativi se vor alatura rezidentei in cea de-a doua saptamana de lucru, un punct in care proiectele sunt deja trecute de prima rescriere. Este un moment perfect pentru o lectura din afara grupului de lucru, de la trei oameni cu experienta cat zece cu care vor avea ocazia unei discutii pe lung despre proiect. Pentru unii poate fi chiar o sansa, pentru toti, in mod sigur, va fi o buna ocazie de pregatire pentru pitch-ul final”, spune Craita Nanu, trainer New Draft.  

Ajunsa la a doua editie, New Draft este prima rezidenta de dezvoltare de scenarii de lunga durata, dedicata exclusiv proiectelor din Romania si Republica Moldova. Proiectul se va imparti in trei sesiuni de lucru de cate 5 zile, intre iulie si octombrie 2023.

In urma inscrierilor, vor fi selectate 12 proiecte, care vor intra in faza de lucru intensiv. Autorii vor fi impartiti in 3 echipe, alaturi de trainerii New Draft, Massimiliano Narduli (scenarist si script advisor), Ana Agopian (scenarista si regizoare de film, consultanta de scenarii) si Craita Nanu (selectionera, curatoare de film si consultanta de scenarii). Sesiunile de lucru vor avea loc atat one-on-one, cat si in grup. In urma acestora, participantii vor avea timp sa rescrie si sa isi dezvolte proiectul pana la urmatoarea intalnire. Prima sesiune de lucru este programata pentru perioada 11-15 iulie.

In cea de-a doua serie de intalniri, in perioada 9-13 august, participantii New Draft vor avea oportunitatea de a primi feedback de la Ada Solomon, Tudor Giurgiu si Bianca Oana, producatori de film.

Cea de-a treia sesiune de lucru va fi intre 9-13 septembrie si reprezinta perioada in care participantii finalizeaza lucrul la proiectele lor si pregatesc pitch-ul programat pentru luna octombrie.  

Dosarul de inscriere trebuie sa contina (fisiere PDF): sinopsis dezvoltat (minim 3 pagini, maxim 5 pagini), scrisoare de intentie, CV, Link catre minim 1 film reprezentativ din filmografia cineastului (scurt sau lung metraj) sau un scenariu de scurt sau lung metraj.

Aplicatiile vor fi trimise pe adresa [email protected]. New Draft nu percepe taxe de inscriere sau participare. Mai multe detalii despre inscrieri, aici. https://www.controln.ro/asociatia-culturala/workshop-uri/new-draft/detalii-aplicatie/

Citește în continuare