Skip to content

Johnny Depp ovationat in picioare timp de 7 minute la premiera filmului Jeanne du Bary de la Cannes. Cele mai importante aparitii pe covorul rosu la ceremonia de deschidere

Cele mai mari nume din cinematografie se reunesc in Franta pentru cea de-a 76-a editie a Festivalului de Film de la Cannes care a inceput aseara.

Anul acesta presedintele juriului este Ruben Östlund, iar din juriu fac parte regizoarea marocana Maryam Touzani; actorul francez Denis Ménochet; scenaristul si regizorul britanic si zambian Rungano Nyoni; actrita, regizoarea si producatoarea americana Brie Larson; actorul si regizorul american Paul Dano; scriitorul si cineastul afgan Atiq Rahimi; regizorul si scenaristul argentinian Damián Szifrón si regizoarea franceza Julia Ducournau.

Actorul Michael Douglas, laureat al premiului Oscar, a primit Palme d’or onorific in aceasta seara, in cadrul ceremoniei de deschidere, ca o celebrare a contributiei sale la cinematografie.

Actorul a venit insotit de sotia sa, Chaterine Zeta Johnes dar si de fiica lor, Carys Zeta Douglas, care au fost prezente si pe covorul rosu. De altfel pe covorul rosu prima seara a fost a familiilor, Uma Thurman a venit insotita de fiul ei, Levon Roan Thurman-Hawke iar actorul Mads Mikkelsen a venit insotit de sotia sa, Hanne Jacobsen .

Juriul va avea sarcina de a acorda Palme d’Or unuia dintre cele 21 de filme din Competitie. Premiile vor fi dezvaluite pe 27 mai, in cadrul ceremoniei de inchidere, urmata de filmul de animatie Elemental, de Peter Sohn.

Festivalul a debutat aseara cu premiera mondiala a filmului Jeanne Du Barry, in care joaca Johnny Depp, film despre care se spune ca reabiliteaza imaginea actorului dupa multele scandaluri din mariaj, dar si probleme cu alcoolul si drogurile.

Filmul urmareste viata lui Jeanne Bécu, care s-a nascut fiica nelegitima a unei croitorese sarace in 1743 si care a ajuns la curtea lui Ludovic al XV-lea, devenind ultima amanta oficiala a acestuia.

Actorul, care nu a mai aparut in public de la lunga sa batalie juridica din 2022 cu fosta sa iubita Amber Heard, a fost ovationat in picioare timp de sapte minute, aseara dupa vizionarea filmului.

Depp si-a retinut lacrimile in timp ce publicul galei a izbucnit in aplauze prelungite pentru interpretarea sa in rolul regelui Ludovic al XV-lea. El a facut cu mana catre publicul de la balcon si a parut surprins si extrem de emotionat de raspuns.

Alte premiere importante care vor avea loc in cadrul festivalului sunt Indiana Jones and the Dial of Destiny, de LucasFilms, Killers of the Flower Moon, de Martin Scorsese, The Idol, de la HBO, si Asteroid City, de Wes Anderson.

Festivalul de Film de la Cannes se desfasoara in perioada 16-27 mai.

Foto Profimedia

Michael Douglas Catherine Deneuve
Carys Zeta Douglas, Michael Douglas,, Thierry Fremaux si Catherine Zeta-Jones
Paola Turani

Citește în continuare