Skip to content

New York-ul este gata sa primeasca din nou turisti. Serviciile de transport din metropola au fost regandite, se construiesc noi hoteluri, iar spectacolele se muta in aer liber

Dupa un an de cand au inceput sa fie impuse restrictiile in contextul pandemiei de coronavirus, New York-ul incepe, incet, incet sa revina la viata, cu noi spatii deschise pentru luat masa, hoteluri noi cochete si servicii noi de transport.

Autoritatile din metropola americana au prezentat planul pentru a redeschide treptat orasul. Doar in campania de marketing pentru a promova redeschiderea orasului au fost investite 30 de milioane de dolari, dupa cum a anuntat primarul New Yorkului, Bill de Blasio.

“Turismul inseamna mii de locuri de munca in oras, iar o revenire la viata inseamna sa putem primi din nou turisti in cea mai mare destinatie din lume”. Campania poarta numele de “The NYC Reawakens”, “New Yorkul revine la viata” si vrea sa arate turistilor din intreaga lume ca metropola nu numai ca este gata sa ii primeasca din nou, ci ca vor gasi un oras mult mai vibrant, plin de noutati.

Oficialii americani spun ca au invatat lectiile invatate in perioada in care a fost nevoie de restrictii.

In ceea ce priveste restaurantele, vor fi extinse terasele in aer liber, inspiratia fiind cafenelele in aer liber din Paris si Milano.

In momentul de fata, restaurantele americane pot functiona doar cu jumatate din capacitatea de la interior. Ele se inchid la miezul noptii.

Datele autoritalor americane arata ca 36,4 milioane de turisti vor calatori spre New York in 2021. In 2019, New Yorkul a avut o cifra record de turisti de 66,6 milioane de turisti.

Aeroportul LaGuardia a fost reamenajat, are acum 35 de porti noi de imbarcare si aproape 50 de restaurante noi. Iar aeroprtul Newark Liberty este inchis pentru reamenajari.

Principala gara din New York, Pennsylvania Station a fost extinsa, iar la inceputul acestui an a fost deschisa The Moynihan Train Hall.

De asemenea, vor fi introduse noi rute de feribot, cu statii noi, iar aceste servicii vor ajunge catre locuintorii tuturor celor cinci cartiere.

Incepand din 26 aprilie, au fost redeschise treptat muzee precum Museum of Natural History, galerii de arta precum Guggenheim, dar si gradini zoologice, cum ar fi Bronx Zoo.

Spectacolele de pe Broadway sunt si ele pe cale sa reinceapa in spatii noi, regandite, in aer liber. Cateva dintre ele vor fi prezentate publicului acum, primavara, insa majoritatea au fost gandite sa ajunga in fata oamenilor spre finalul verii, inceputul toamnei.

Si sectorul hotelier incepe sa-si revina – exista planuri de constructie pentru 116 de noi hoteluri.

Daca vreti sa calatoriti in Statele Unite, trebuie sa prezentati la imbarcare un rezultat negativ al unui test viral COVID-19 efectuat cu cel mult trei zile inainte de data calatoriei.

Alternativ, persoanele ce calatoresc spre Statele Unite pot prezenta documentatie de la un furnizor de servicii medicale acreditat din care sa reiasa ca s-au vindecat de COVID-19 in cele 90 de zile dinaintea calatoriei.

Mai multe informatii despre regulile de calatorie in SUA gasiti aici

Citește în continuare