Skip to content

Nicole Kidman si Kate Moss sunt ambasadoarele gentii Le City de la Balenciaga. Lansat in urma cu 23 de ani, este unul dintre cele mai iconice accesorii ale casei de moda.

Balenciaga isi propune sa puna accentul pe linia de accesorii incepand cu una dintre cele mai bine vandute — si recognoscibile — genti ale casei de moda: Le City. Dupa lansarea celei de-a 53-a colectii Haute Couture din istoria brandului, Balenciaga revine cu o campanie dedicata gentilor in care sunt protagoniste actrita Nicole Kidman si fotomodelul Kate Moss.

Lansata pentru prima data in 2001, Le City a devenit o geanta iconica in randul pasionatilor de moda, fiind asociata cu perioada anilor ‘2000 si un anume stil de viata. Este o geanta maximalista dar practica, inspirata din estetica anilor 1980.

Noile versiuni ale gentii au fost fotografiate intr-o campanie realizata de celebrul Mario Sorrenti.

Pe langa Moss si Kidman, care este ambasador al brandului de cativa ani, in fotografiile care promoveaza Le City apar si Amelia Gray, Kit Butler, Mona Tougaard.

Pentru reinterpretarea gentii, au fost studiate si remodelate mai multe exemplare Le City din arhivele atelierelor Balenciaga. Este realizata din piele Arena si echipata cu accesorii Palladium Vibrato, inclusiv catarame metalice mici si elemente rotunjite care apar pe fatada gentii. Include 25 de piese care sunt asamblate manual intr-o fabrica din Italia. 

Noile genti pastreaza aceleasi dimensiuni ale straturilor exterioare si interioare ca gentile originale. Au fost pastrate inclusiv caracteristicile definitorii ale modelului: colturile ranforsate cu mici catarame metalice, crampoane de tip degetar care formeaza un design distinctiv pe corpul gentii, numeroase buzunare interioare si exterioare si un aspect general care capata o patina unica in timp, conferindu-i o calitate atemporala. 

Patina speciala a gentii este de fapt un produs secundar al oxidarii naturale, in timp va dobandi un aspect vintage.

Geanta are curea detasabila si reglabila — poate fi purtata inclusiv in stil postas —, captuseala din panza de bumbac si fermoar cusut precum o dantela pe margine. Niturile din piele ale modelului original Le City au inspirat estetica unei alte linii Balenciaga, intitulata Le Cagole.

In iteratia sa actuala, geanta este finisata in nuante de bej deschis, bej inchis, roz deschis, verde inchis, albastru, alb si gri metalic, violet deschis, galben si argintiu. Este disponibila in dimensiuni mini (24 cm latime si 16 cm inaltime), mici (30 cm pe 20 cm) si medii (37 cm pe 24 cm), cu preturi cuprinse intre 1.890 dolari si 2.900 dolari.

Toata gama Le City, inclusiv in versiunea de breloc, poate fi achizitionata aici.

Este o directie diferita pentru Balenciaga care a atras atentia in ultimii ani numai prin obiecte de tip parodie sau satira la adresa societatii si a obiceiurilor consumeriste.

Citește în continuare