Skip to content

Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu si Irina Velcescu intr-un spectacol lectura disponibil online gratuit. Spectacolul “De trei ori” este creat dupa textele unor copii de scoala generala

Proiectul educational “De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu)”, care a inceput pentru 30 de elevi de gimnaziu din trei scoli bucurestene, se transforma intr-un spectacol-lectura pus in scena de actritele Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu si Irina Velcescu. Textele apartin copiilor care au fost familiarizati cu scrierea creativa, scrierea dramatica si scenaristica.

Oana Rasuceanu, scenarist si regizor de teatru;  Mihaela Michailov, dramaturg si Ana Agopian, scenarist si regizor de film au fost cele care au initiat copiii de clasa a VI-a si a VII-a in universul scenaristic.

Atelierul a propus abordarea scrisului din trei perspective diferite, iar copiii au fost incurajati sa descopere si sa exploreze propriile trairi, ganduri, experiente pe care le-au scris in cele trei tipuri de scriitura.

”In cadrul atelierului de dramaturgie am incercat să raspundem la intrebarea: ce ne inspira? Ce ne hraneste dorinta de a scrie? Cum facem ca ceea ce scriem sa aiba o legatura profunda cu ce ne emotioneaza, ne intriga, ne trezeste o reactie. (…) Participantele la atelier au avut de scris mici monoloage pornind de la: un obiect de care le leaga o poveste puternica, o situatie care le-a revoltat si pe care au descris-o cu multe detalii, un moment cu impact emotional intens trait in pandemie. Am accentuat mult cat e de important sa scriem cu detalii pregnante. Detaliile dau forta unei povesti. Detaliile fac diferența”, povesteste dramaturgul Mihaela Michailov, din culisele atelierului de dramaturgie.

Evenimentul va avea loc online si va fi disponibil gratuit miercuri, 18 noiembrie, de la ora 18.00, pe pe platforma Unteatru:  https://cinematic.unteatru.ro, dar si pe Facebook, aici.

Citește în continuare