Skip to content

Cel mai colorat carnaval londonez s-a mutat online. Adele a sustinut evenimentul cu o aparitie inedita.

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din Marea Britanie, Notting Hill Carnival, s-a desfasurat online anul acesta, editia fiind anulata din cauza pandemiei. Este pentru prima data in 54 de ani de carnaval cand evenimentul nu se petrece pe strazile faimosului cartier londonez. 

Cantareata Adele a sustinut evenimentul printr-o postare inedita pe contul de Instagram. Carnavalul este una dintre petrecerile ei preferate la care obisnuia sa fie prezenta inca din copilarie.

Adele a aparut in fotografie imbracata intr-un sutien decorat in culorile steagului jamaican si avand o coafura cu noduri Bantu, specifica lor. 

Samsung a prezentat festivalul intr-un mod inedit prin imagini de calitate 8K.

Festivalul stradal Notting Hill Carnival a pornit ca o sarbatoare a culturii si traditiilor caraibiene, o comunitate care a emigrat in Marea Britanie si nu a fost prea bine primita la inceput. 

Directorul executiv al Notting Hill Carnival, Matthew Phillip, a explicat pentru The Guardian importanta festivalului care are la baza tensiunile sociale dintre imigranti si localnici, mai ales in contextul mondial actual al Black Lives Matter: “este vorba de promovarea unitatii si incluziunii. De aceea a fost infiintat carnavalul in primul rand, pentru a aduce comunitati diferite din medii diferite, precum si pentru a sarbatori mostenirea noastra, care dateaza din sclavie”.

Matthew Phillip a mai adaugat ca festivalul virtual a fost mult mai greu de organizat decat evenimentul fizic.

Carnavalul este considerat cea mai mare petrecere de strada din Europa care atrage de obicei peste un milion de oameni in cartierul din vestul Londrei.

Organizatorii au pre-inregistrat seturi live de la muzicieni, au pregatit de inainte interviurile si au oferit retete astfel incat oamenii sa-si pregateasca singuri acasa retetele caraibiene. De asemenea, atat politia locala cat si organizatorii au incurajat oamenii sa stea acasa si sa nu iasa pe strada pentru a celebra festivalul. 

Citește în continuare