Skip to content

Noua colectie Chanel de croaziera aduce un tribut lui Britney Spears, stilului anilor ’90 si lui Jean Cocteau. Defilarea a avut loc intr-o fosta o cariera de calcar din Provence.

Intr-un contrast perfect, noua colectie Chanel inspirata de stilul anilor ’90 si o nota de rock a fost prezentata intr-o fosta cariera din Provence, intr-un sat pitoresc din sudul Frantei. Defilarea s-a incheiat cu primul mare hit al lui Britney Spears – „… Baby One More Time”.

Casa de moda franceza Chanel a dezvaluit noua colectie formata, in principal, din alternanta alb-negru de tinute cu franjuri, tuid si piele. Virginie Viard, directorul creativ al brandului, a organizat lansarea liniei de croaziera pentru 2021/2022 intr-o fosta cariera, Carrières de Lumières din satul Les Baux-de-Provence. Modelele au purtat suprapuneri de rochii albe si negre, maieuri, tricouri, pantaloni cu imprimeuri grafice si salopete si fuste cu franjuri. O mare dintre ele au fost combinate cu faimosul costum deux-piece care a devenit semnatura Chanel.

Spectacolul i-a adus o oda superstarului pop Britney Spears. Ultima piesa interpretata live de cantareata belgiana Angèle la finalul defilarii a fost un cover dupa hitul de debut al lui artistei: „… Baby One More Time”.

Un alt tribut adus lui Spears a fost si prin bustierele fara bretele, maieuri simple cu imprimeuri redundante purtate ca topuri, fuste si bluze cu vedere care lasa la vedere zona buricului si o accentueaza si fustele asimetrice purtate cu bijuterii pe talie.

Alegerea lui Spears ca una dintre inspiratii pentru noua colectie este neobisnuita. De-a lungul timpului, designerii de top si casele de moda de lux s-au ferit de asocierea cu ea deoarece nu a fost considerata bine imbracata de criticii de moda. Optiunea Chanel ar putea proveni si din faptul ca numele artistei s-a aflat des in discutie in ultima vreme desi nu a mai lansat muzica noua de cativa ani. Viata personala a lui Spears, mai exact faptul ca are mai multi tutori legali care ii controleaza fiecare decizie, au fost intens dezbatute in numeroase documentare si in presa. Fanii si sustinatorii ei au pornit o intreaga miscare sociale sub hashtagul „#FreeBritney”.

Intr-un mod simbolic, modelele din defilarea Chanel au eliberat porumbei la finalul showului.

Cariera a fost decorul film arthouse din 1960 „Testamentul lui Orfeu” al autorului, dramaturgului si artistului francez Jean Cocteau, care a fost prieten apropiat al lui Coco Chanel,fondatoarei casei de moda.

Viard a declarat ca i-a placut foarte mult filmul lui Cocteau iar pentru noua colectie s-a inspirat din scena in care un barbat cu cap de cal negru coboara in Carrières de Lumières, silueta lui fiind decupata de peretii foarte albi. Designerul a spus ca „simplitatea, precizia si poezia filmului lui Cocteau m-au facut sa vreau sa creez o colectie foarte curata, cu un aer distinct format din doua tonuri, alcatuit din alb stralucitor si negru profund. Mi-am dorit ceva foarte rock.”

Defilarea poate fi urmarita mai jos.

Noua colectie include fustele traditionale din tweed, imprimeuri punk, franjuri din piele, detalii texturate din margele sau paiete, tricouri cu fata modelului Lola Nicon ca un star rock si pantofi Mary Jane argintii cu varful ascutit. 

Scopul lui Viard a fost evident in tinutele din prezentare si a fost confirmat de aceasta intr-un comunicat de presa trimis ulterior de Chanel. A vrut sa reaminteasca atat de modernitatea anilor ’60, a punk-ului din anii ’80, a nostalgiei anilor ’90 dar si finalul anilor 2000, o perioada din care majoritatea designerilor se inspira in ultimele luni.

Dupa ce pandemia COVID-19 a fortat designerii sa transforme defilarile in  evenimente strict digitale, Chanel intentioneaza sa gazduiasca un spectacol cu public in timpul Saptamanii Modei din Paris. Va avea loc in luna iulie, pe masura ce guvernul francez planuieste sa relaxeze masurile de siguranta. Potrivit publicatiei Women’s Wear Daily, reprezentantii Chanel au ales Palais Galliera, muzeul modei din Paris, ca loc de lansare al noii colectii.

Intre timp, mai jos puteti admira colectia tocmai lansata.

Citește în continuare