Skip to content

Fosti oameni ai strazii pun in scena un spectacol de opera la New York. Evenimentul are loc la cea mai mare cantina sociala din oras, iar cei care vin sunt incurajati sa aduca si mancare neperisabila

Cu un program cultural printre cele mai bune din lume, New York ofera acum si un spectacol dedicat celor mai putini norocosi, o opera interpretata de fosti oameni ai strazii, care acum, datorita organizatiilor non-guvernamentale, au reusit sa se redreseze.

Evenimentul va avea loc in weekend-ul 8-10 decembrie 2022, iar locatia aleasa este cea mai mare cantina sociala din New York, Holy Apostles Soup Kitchen, unde publicul este incurajat sa aduca la spectacol si o donatie de produse alimentare neperisabile.

„Amahl and the Night Visitors” este opera pusa in scena are un singur act, iar productia este semnata de Gian Carlo Menotti. Spectacolul este povestea celor trei regi – Magii – care au calatorit din tari indepartate pentru a aduce cadouri copilului nou-nascut Hristos din Betleem. Cand se opresc sa se odihneasca pentru noapte, sunt primiti de Amahl, un baiat sarac, cu dizabilitati, de care are grija mama lui. In productia contemporana si reimaginata a On Site Opera, cei Trei Regi sunt barbati fara adapost care cauta un loc sa stea in aceeasi cantina in care se refugiaza si Amahl cu mama lui.

„Amahl and the Night Visitors” a fost compusa in 1951 de italianul Carlo Menotti pentru televiziunea Companiei Nationale de Radiodifuziune (NBC). Menotti nu s-a putut gandi la ce vrea sa scrie pana cand nu a vazut pictura lui Hieronymus Bosch, „Adoratia Magilor” la Metropolitan Museum of Art din New York City. Spectacolul a fost transmis la televizor in Ajunul Craciunului din 1951 si a atras o audienta de milioane, care din pacate a disparut din repertorii.

Distributia actuala va include atat solisti si muzicieni renumiti de opera, cat si un cor Shepherds, format din new-yorkezi care au fost ei insisi candva fara adapost.

Conform statisticilor recente, peste 52.000 de newyorkezi dorm in prezent in adaposturi, iar aceasta productie pune accentul pe problema instabilitatii locuintelor si subliniaza modul in care arta si serviciile sociale pot lucra impreuna pentru a ajuta comunitatile nevoiase de sarbatori, dar si pe tot parcursul anului.

Evenimentul este in sprijinul Breaking Ground, un furnizor local de locuinte permanente pentru persoanele fara adapost.  

Citește în continuare