Skip to content

Oana Pellea, Marius Manole, Istvan Teglas, Dorina Lazar, Pavel Bartos, Letitia Vladescu sunt doar cativa dintre actorii care va dau intalnire pe scenele bucurestene saptamana aceasta

In saptamana 7– 13 octombrie, Urban.ro va recomanda urmatoarele spectacole:

Teatrul Avangardia

“In ploaie” de Keith Huff

Doi tineri politisti, Joey si Denny, prieteni din copilarie, se confrunta in doar cateva zile cu o serie de evenimente care le vor afecta viata pentru totdeauna. Si nu numai prietenia le este pusa la incercare, ci si intreaga lor scala de valori, simtul onoarei si al loialitatii.

Spectacolul se poate vedea pe 7 octombrie, la ora 20.00

Regie: Ricard Reguant

Distributie: Marius Manole si Istvan Teglas

Durata: 1h 30 min

Bilete: aici.

unteatru

“Moscova – Petuski” de Venedikt Erofeev

Venichka, un intelectual alcoolic, calatoreste cu trenul de la Moscova pana la Petuski. Pe durata calatoriei, avem parte de consideratii istorice, filozofice si politice cu aroma de vodka, iar la destinatie ne asteapta o mare surpriza.

Spectacolul se poate vedea pe 10 octombrie, ora 19.30, Sala Mica

Regia: Theodora Herghelegiu
Distributia: Richard Bovnoczki

Durata: 1h 5 min

Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/moscova—petuski-328?af=41

Odeon

“Titanic vals” de Tudor Musatescu

Comedia Titanic Vals nu si-a pierdut cu nimic prospetimea chiar daca a vazut lumina rampei acum 81 de ani. Secretul longevitatii ni-l dezvaluie chiar dramaturgul: „actiunea se petrece in zilele noastre, in orice oras unde exista soacre, neveste si prefecturi.”


Spectacolul se poate vedea pe 10 octombrie, ora 19.00, Sala Majestic

Regia: Alexandru Dabija

Distributie: Ionel Mihailescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazar, Nicoleta Lefter, Sabrina Iaschevici / Paula Niculita, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinas, Alexandru Papadopol, Pavel Bartos, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif

Durata: 2h 15 min (cu pauza)

Bilete: aici.

Bulandra

“Oscar si Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt

“Oscar si Tanti Roz” nu e doar povestea unui copil nedreptatit de soarta, care sta de vorba cu Dumnezeu; e povestea noastra, a tuturor. Exista in textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus. Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum ti-e harazita – in chip de premiu ori de pedeapsa – fara a uita totusi sa raspandesti binele in jurul tau.

Spectacolul se poate vedea in zilele de 10 si 11 octombrie, ora 19.00, Sala Toma Caragiu

Dramatizarea si regia: Chris Simion Mercurian

Distributia: Oana Pellea, Marius Manole, Antoaneta Cojocaru, Cristina Casian

Durata: 1h 50 min

Bilete: 10 oct: aici. 11 oct: aici.

Teatrul Apollo 111

“Psycho” dupa o idee de Robert Bloch

„Psycho” este un spectacol despre teama de a recunoaste ceea ce am fi in stare sa facem pentru ceea ce iubim. O poveste politista despre o iubire secreta cu final neasteptat. Un tribut adus lui Alfred Hitchcock si unui personaj unic in literatura si filmul american.

Spectacolul se poate vedea pe 10 octombrie, ora 20.00

Regie: Iris Spiridon

Distributie: Istvan Teglas, Vlad Birzanu, Ioana Marcoiu, Andrei Radu / Razvan Krem Alexe, Ghighi Eftimie 

Durata: 1h 30 min

Bilete: aici.

Point

“Menajeria de sticla” de Tennessee Williams 

“Menajeria de sticla” este o calatorie care ofera posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o masina a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frica, blocaj si neputinta. Este o cautare si in acelasi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fara celalalt dar in acelasi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amanat si mereu asteptat pentru care traim”. Totul este amintire.

Spectacolul se poate vedea pe 11 octombrie, de la ora 20.00

Regia: Alexandra Penciuc 

Distributia: Emil Mandanac, Ilinca Harnut, Catalina Moga, Mihai Smarandache

Durata: 1h 30min

Bilete: aici.

Teatrul LUNI Green Hours

“Aceasta Sonia” de Lia Bugnar

“Aceasta Sonia” spune povestea unei muziciene de talie internationala, a carei viata ia o intorsatura tragica si complet neasteptata. E un spectacol – confesiune cu accente tragi- comice, intr-o performanta exceptionala a actritei care sustine acest onewoman show.

Spectacolul se poate vedea pe 12 octombrie, ora 20.00

Cu: Letitia Vladescu

Durata: 1h 30 min

Bilete: aici.

Teatrul National Bucuresti

“Nebun din dragoste” de Sam Shepard

Spectacolul este o poveste despre iubiri vinovate si secrete tragice de familie, despre trecutul care se transforma intr-un demon ce naste in protagonisti un puternic conflict interior care devine sursa a violentei si irationalitatii pasiunilor si actiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste si demonii ei.

Spectacolul se poate vedea pe 11 octombrie, la ora 19.00, Sala Atelier

Regie: Claudiu Goga

Distributia: Gavril Patru, Mihai Calin, Diana Cavallioti/Raluca Aprodu, Ioan Andrei Ionescu

Durata: 1h 30 min

Bilete: aici.

Teatrul Evreiesc de Stat

“Dumnezeul razbunarii” de Shalom Ash

“Dumnezeul razbunarii” spune povestea unui evreu evlavios ortodox, Ieikl care isi castiga existenta practicand o profesie extrem de neortodoxa (este proprietar de bordel). Vinovatia si cainta rasuna neincetat in inima lui, dar incearca sa devina respectabil cumparand o viata morala mai buna: plateste scrierea unei Tore si vrea sa-si casatoreasca fiica cu un student la Iesiva.

In regia lui Alexander Hausvater, aceasta noua productie revitalizeaza secvente din trecut, dintr-o lume dominata de ipocrizie si reasezare a conventiilor morale, in care oamenii si tarele lor remodeleaza intregul univers.

Spectacolul se poate vedea pe 11 octombrie, la ora 19.00; este in idis si are subtitrare in limba romana

Regia: Alexander Hausvater

Distributie: Arabela Neazi, Neculai Predica, Iolanda Covaci, Marius Calugarita, Viorica Bantas, Natalie Ester, Mircea Dragoman, Veaceslav Grosu, Mircea Drimbareanu, Anka Levana, Luana Stoica, Geni Brenda, Stefan Eparu, George Lepadatu

Durata: 1h 30 min

Bilete: aici.

Compania Rampa

“Kremlinul de zahar” de Vladimir Sorokin

Spectacolul prezinta o poveste din viitor, cand Rusia redevine Imperiu, iar Kremlinul devine resedinta Tarului. Desi este reinstaurata politia lui Ivan cel Groaznic, dupa 10 ani, aceasta este mai puternica si mult mai bogata, iar locuitorii mult mai fericiti.

Spectacolul se poate vedea in zilele de 8, 9, 11, 12 octombrie, ora 19.00, la sediul Companieie Rampa din Soseaua Titulescu nr. 177 (Plant Village).

​Regia si dramaturgia: Mihai Alexandru Ion

Distributia: Razvan Raduta, Armine Vosganian, Tudor Morgovan, Adela Bengescu, Gabriel Chirila, Maria Teodora Filip, Florin Craciun, Ana Turcu, Laur Dragan
 
Durata: 2h 15 min

Intrarea libera

In perioada 11 – 20 octombrie va avea loc cea de-a VII-a editie a Festivalul Internaţional de Teatru – Fest(in) pe Bulevard, un proiect initiat de Teatrul Nottara in 2013.Detalii despre spectacolele pe care le puteti urmari, puteti vedea aici: http://www.festinpebulevard.ro/en

Citește în continuare