Skip to content

Opera din Buenos Aires, una dintre cele mai mari din lume, a inceput sa produca masti de protectie in atelierele de costume.

In atelierele Operei din Buenos Aire sunt produse in fiecare saptamana peste 1.500 de masti care sunt directionate catre cadrele medicale din Argentina.

„Aceasta este o fabrica de vise. Teatrul Colón are acest avantaj, respectiv faptul ca tot ceea ce vezi pe scena, cand se deschid cortinele este realizat chiar aici”, a spus directorul de scena al operei, Enrique Bordolini. 

Cei peste 50 de voluntari care lucreaza de obicei pentru a crea costume si recuzita pentru spectacolele Operei au trecut la cusut pasla si panza pe car ele transforma in masti de protectie. La finalul procesului de fabricare, le stampileaza cu sigla operei.


„Simt aceeasi bucurie pe care o fac atunci cand creez costume. Pentru mine, este aceeasi mandrie si o fac la fel de fericita ”, a declarat Stella Maris Lopez, costumiera sefa a Operei.

Toate spectacolele si turneele sustinute de artistii Teatrului Colón au fost suspendate. Majoritatea spatiilor publice au fost inchise din 20 martie in Argentina.

Teatro Colón este principala companie de opera din Buenos Aires si se numara printre cele mai bune cinci sali de opera din lume din punct de vedere al acusticii.

Situat pe una dintre cele mai populate si aglomerate strazi din capitala Argentinei,  Teatro Colon este o bijuterie arhitecturala care imbina o varietate de stiluri artistice, inclusiv europene.

Cu o suprafata de 8.202 metri patrati si o sala cu 2.487 de locuri, Opera din Buenos Aires a fost inaugurata in 1908 cu „Aida” de Giuseppe Verdi . 

Intre 2001 si 2010, cladirea Teatrului Colón a trecut printr-un proces de restaurare si modernizare tehnologica fara a modifica acustica salii sau arhitectura originala. A fost redeschis pe 24 mai 2010, de Ziua Independentei Latino-Americane. 

Arturo Toscanini, Margot Fonteyn, Antonio Gades, Richard Strauss, Igor Stravinsky, Maria Callas, Maurice Béjart, Plácido Domingo, José Carreras, Luciano Pavarotti sau Lily Pons au sustinut reprezentatii in sala operei a Teatrului Colon. 

Citește în continuare