Skip to content

De vazut pe Orange TV Go: Strange World, un rasfat vizual animat, in note punk

Pentru aceasta saptamana, urban.ro are o recomantare speciala din selectia pe care o puteti gasi pe Orange TV Go.

„Strange World”/ „O lume ciudata” este cel mai recent mare pariu al Disney: un film inspirat de revistele pulp si de science fiction retro. Regizat de Don Hall si Qui Nguyen, care au lucrat anterior impreuna la “Raya si ultimul dragon”, acest nou film Disney are doua povesti care se intrepatrund: o epopee SF fenomenal de tare si o poveste de familie in directia „acest vis nu este al meu, este al tatalui meu”.

„Strange World” are loc pe taramul fantastic Avalonia, care este inconjurat din toate partile de munti impenetrabil de inalti.

In film apar vocile lui Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Jaboukie Young-White, Gabrielle Union si Lucy Liu. Filmul urmareste o familie legendara de exploratori, familia Clade (Gyllenhaal, Quaid, Young-White si Union), care trebuie sa lase deoparte diferentele dintre ei in timp ce pornesc intr-o calatorie catre un misterios taram subteran locuit de forme de viata suprarealiste, pentru a salva o planta miraculoasa, Pando, care este sursa de energie a societatii lor.

Designul imaginativ al creaturilor si utilizarea superba a culorilor fac din „Strange World” un adevarat festin vizual.

„Strange World” este o dovada a motivului pentru care unele filme ar trebui sa fie animate – in niciun caz aceasta lume minunat de ciudata, cu nuantele sale calde si formele organice in continua miscare, nu ar arata nici pe departe atat de bine in productii in regim de filmare “live”. Si nu este vorba doar de lumea ciudata de sub munti. Avalonia in sine este un fel de lume solarpunk/steampunk amuzanta, in care oamenii au masini de cafea si dirijabile personale, dar nu si telefoane mobile sau jocuri video. Tehnologia lor este suficient de familiara pentru a fundamenta filmul, dar suficient de unica pentru a fi captivanta.

Dincolo de divertismentul inclus si povestea intre parinti si copii, filmul e un pretext pentru a ne pune fata in fata cu cateva intrebari despre lumea in care vrem sa traim si ce va fi nevoie sa facem pentru a ne fi mai bine.

E un film dinamic, amuzant si plin de creaturi ciudate, pe care-l puteti urmari alaturi de toata familia ca o excursie intr-o lume a viitorului cu ceva nuante “retro”. Filmul poate fi vazut pe Orange TV Go pana pe 31 martie 2024 si il gasiti aici.

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si când sunteti in miscare, in plus, puteti câstiga super premii la concursurile din aplicatie.

Citește în continuare