Skip to content

Filmul week endului de la Orange TV Go: About Joan cu Isabelle Huppert in rolul principal, parte din My French Film Festival

Pana pe 13 februarie puteti vedea in Orange TV Go filmele din My French Film Festival. Vorbim de 29 de filme – scurt metraje si lung metraje – unele dintre ele prezente la Cannes sau la Festivalul de la Berlin.

Fiecare dintre ele arata o parte din cultura si viata unei tari in care se vorbeste ca limba oficiala franceza. Filme care au participat in multe festivaluri si pe care nu veti putea sa le vedeti in cinematografe.

Unul dintre filmele prezentate in festivalul online si disponibile in Orange TV Go este Despre Joan, cu Isabelle Huppert in rolul principal, film care a fost prezentat in afara competitiei la festivalul de la Berlin.

Joan este o editoare de succes, fiica unui tata irlandez si al unei mame franceze care i-a dat un nume irlandez pe care nimeni din Franta nu stie sa-l pronunte. 

Filmul incepe cu o mica dezvaluire. Joan avea impresia ca stie povestea despre cum s-au cunoscut parintii ei pe un vapor, ca are chiar o fotografie cu ei impreuna pe punte, dar  isi da seama ca si-a imaginat acea fotografie si ca, de fapt, habar nu are.

Filmul “About Joan” al regizorului Laurent Larivière vorbeste despre maleabilitatea memoriei, o tema pe care o abordeaza astazi foarte multi scriitori, regizori de teatru sau film. (de vazut neaparat spectacolul Tatal cu Victor Rebengiuc de la Teatrul Bulandra)

Scopul declarat al lui Larivière a fost sa faca un film despre felul in care inventam, reconstruim si punem la pastrare amintiri pentru a face viata mai suportabila; ne spunem povesti, asa cum filmele spun povesti pe care le credem in timp ce le privim. Pe masura ce povestea se intoarce asupra ei insasi, cerandu-ne sa credem lucruri care apoi se dovedesc a fi minciuni – in contextul unui film, desigur, care oricum este indiscutabil o minciuna -, se simte pur si simplu frustrant. Investim intr-o poveste, doar pentru ca aceasta sa se dovedeasca neadevarata si reactia noastra raportata la film seamana cu reactia pe care o avem in fata minciunilor din propriile vieti.

Ideea, spune Larivière, nu este de a pune in scena o mare dezvaluire atunci cand adevarul iese la iveala. Ceea ce vrea el sa facem este sa impartasim iluziile lui Joan – si nu numai ale ei – atat timp cat este nevoie pentru a intelege de ce se agata de ele. Partenerul ei, Tim (Lars Eidinger) – o caricatura a unui romancier german chinuit care isi bolboroseste tot timpul supararile – ii ofera mult spatiu pentru propriile ciudatenii.

Isabelle Huppert e stralucitoare si in aceasta interpretare delicata si are gratia si eleganta pe care a adus-o pe ecran intotdeauna ca parte dintr-un A. D. N al cinematografiei franceze.

Filmele din My French Film Festival sunt disponibile oricui, client Orange sau nu, trebuie doar sa accesati aplicatia Orange TV Go. „Despre Joan” poate fi gasit aici pana pe 13 februarie 2023, alaturi de toate celelalte productii din My French Film Festival

Mai multe detalii despre serviciu puteti gasi aici.

Cu Orange TV Go vedeti tot ce va intereseaza, oriunde ati fi, va bucurati de filmele si emisiunile preferate chiar si cand sunteti in miscare, in plus, puteti castiga super premii la concursurile din aplicatie.

Puteti descarca aplicatia din Google PlayApp Store sau AppGallery  

Citește în continuare