Skip to content

Orchestra Operei Nationale din Bucuresti concerteaza la Viena cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Daniel Jinga va dirija lucrari de Ciprian Porumbescu sau Eugen Doga pe langa compozitori austrieci

Orchestra Operei Nationale din Bucuresti, condusa de dirijorul Daniel Jinga, va concerta, alaturi de soprana Oana Serban, duminica, 26 noiembrie, de la ora 19:00, in sala de concerte Das MuTh din Viena, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

In program se vor regasi valsuri celebre din repertoriul universal si romanesc, semnate de Johann Strauss (fiul), Johann Strauss (tatal), Eduard Strauss, Richard Strauss, Fritz Kreisler, Iosif Ivanovici, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu si altii.

Concertul din 26 noiembrie deschide seria manifestarilor dedicate celebrarii Zilei Nationale a Romaniei in capitala Austriei. Pe 27 noiembrie, in istorica Sala a Bursei din Viena un ansamblu al Operei Nationale din Bucuresti va interpreta imnurile de stat ale Romaniei si Austriei, precum si celebrele valsuri Valurile Dunarii (de Iosif Ivanovici) si Dunarea Albastra (de Johann Strauss).

Das MuTh este cea mai moderna sala de concerte din Viena. A fost inaugurata in 2012 printr-un concert sustinut de Filarmonica din Viena si Corul de Baieti din Viena.

Evenimentul este organizat de Ambasada Romaniei din Austria in parteneriat cu Opera Nationala Bucuresti.

Citește în continuare