Skip to content

Showbiz post pandemie: Un organizator de concerte din SUA cere 18 dolari pe bilet fanilor care s-au vaccinat si 1000 de dolari celor nevaccinati.

Un concert al trupei Teenage Bottlerocket a devenit o noua posibila arma in lupta impotriva pandemiei. Organizatorul spectacolului a pus preturi diferentiate pentru cei vaccinati fata de cei nevaccinati. Biletele costa 999,99 de dolari pentru cei care nu au adeverinta de vaccinare si 18 dolari pentru cei care pot prezenta dovada imunizarii contra Covid-19.

Paul Williams, organizatorul concertului declara ca „Nu interzic nimanui intrarea la concert. Dar le ofer unora dintre ei o reducere.”

Concertul va avea loc pe 26 iunie in orasul Saint Petersburg din Florida, Statele Unite ale Americii. Leadfoot Promotions, compania care se ocupa de organizarea si promovarea evenimentului a decis sa ofere bilete la pretul de 18 dolari numai celor care prezinta dovada vaccinarii.

Pana la inceputul week-endului, s-au vandut 210 din cele 250 de bilete disponibile pentru concert, toate fiind cumparate la pretul redus de 18 dolari. Organizatorul a declarat ca incasarile din biletele vandute la „pret intreg” vor merge direct catre membrii trupei. Pentru a cumpara bilete, fanii trebuie sa trimita dovada cartii de identitate si a cardului de vaccinare. Site-ul ofera si posibilitatea de a identifica cel mai apropiat centru de vaccinare. 

Pe site-ul companiei conduse de Paul Williams scrie: „Nu va spunem ce sa faceti, am luat o decizie in beneficiul afacerii si ii lasam pe oameni sa decida. Daca un om vine fara sa fie vaccinat, va speria un numar mare de clienti si, prin urmare, va trebui sa plateasca diferenta.”

Intr-un interviu acordat CNN, Williams a declarat ca ideea i-a venit cand Brendon Kelly, solistul unei alte trupe punk, The Lawrence Arms, se gandea daca sa porneasca in turneu in toamna acestui an. Ideea s-a concretizat in momentul in care a venit propunerea pentru organizarea spectacolului Teenage Bottlerocket. A coincis cu anuntul guvernului american legat de relaxarea masurilor si permiterea desfasurarii concertelor in interior, purtarea mastii fiind in continuare obligatorie.

Williams declara ca nu poate sa ii oblige pe oameni ce sa faca insa decizia lui a fost luata in mod intentionat pentru a-i influenta pe cei tineri sa se vaccineze in numar cat mai mare.

In mod ironic, la 15 minute dupa anuntul concertului Teenage Bottlerocket, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a dat un ordin executiv care interzice afacerilor locale sa le ceara clientilor dovada vaccinarii. Legea penalizeaza companiile care nu se supun cu o amenda 5.000 de dolari pentru fiecare violare a amendamentului. Din fericire pentru Williams, legea intra in vigoare pe 1 iulie, 5 zile dupa spectacolul in cauza.

In SUA, cel putin 40% din populatie este complet vaccinata iar peste 50% a primit cel putin o doza iar incepand cu luna iunie, adolescentii cu varsta de peste 12 ani se vor putea vaccina alaturi de adulti. Campania de vaccinare condusa de presedintele Joe Biden a stabilit ca 70% dintre adultii americani trebuie sa primeasca cel putin o doza pana pe 4 iulie, de Ziua Nationala a SUA.

Initiativele de acest gen au devenit din ce in ce mai frecvente in ultima vreme. Mai jos puteti afla despre alte situatii similare din SUA si din Romania.

Citește în continuare