Skip to content

Palatul Buckingham a anuntat un concurs de retete pentru budinca pentru a crea un desert care va fi numit dupa Regina Elisabeta. Acesta e doar un exemplu de implicare a populatiei in cultivarea unei traditii nationale

Concursul va avea loc in contextul Jubileului de Platina al Reginei Elisabeta, in cadrul caruia aceasta va marca 70 de ani de serviciu si domnie pe tron.

Potrivit Palatului Buckingham, Big Jubilee Lunch si Fortnum & Mason invita locuitorii cu vârste incepând cu 8 ani „sa creeze reteta perfecta de budinca de platina”. Vor fi alesi cinci finalisti care isi vor prezenta creatiile in fata unui juriu, din care vor face parte fostul jurat de la Great British Bake Off Dame Mary Berry, jurata de la MasterChef: The Professionals Monica Galetti si bucatarul sef al Palatului Buckingham, Mark Flanagan.

Dupa ce se va face o selectie, reteta câstigatoare va fi pusa la dispozitia publicului, si va fi pregatita pentru prânzurile din timpul weekendului Jubileului.

Incepând de luna viitoare, regina va sarbatori Jubileul de Platina, pentru a marca cei 70 de ani pe tron prin evenimente si initiative in tot Regatul Unit. Evenimentele si initiativele vor avea loc pe tot parcursul anului, inainte de a se incheia in weekendul 2 – 5 iunie.

Evenimentele vor include Trooping the Colour (festivitatile publice anuale pentru ziua de nastere a reginei), aprinderea balizelor Platinum Jubilee, o slujba de multumire la Catedrala St. Paul, Derby-ul de la Epsom Downs, un concert live numit „Platinum Party at the Palace”,

La inceputul acestei saptamâni, Monetaria Regala a dezvaluit o noua moneda de 50 de pence care comemoreaza Jubileul de Platina al Reginei, care o infatiseaza pe credinciosul ei armasar. Pe lânga insemnele ei si anii de domnie, moneda o prezinta pe Regina calare.

Mostenirea lasata de regina pe monede se intinde pe toata durata domniei sale memorabile, iar pasiune pentru cai a Reginei este foarte cunoscuta, imagini cu Majestatea Sa calare la plimbari private de agreement find facute publice pana acum cativa ani. De altfel Regina a crescut in compania cailor, ea a primit primul sau cal (un ponei Shetland) când avea doar 4 ani.

Citește în continuare