Skip to content

Palatul Westminster se poate vizita online gratuit. La sfarsitul turului, participantii au sesiune de intrebari

Una dintre cele mai emblematice cladiri din Marea Britanie, Palatul Westminster, devine accesibil publicului larg printr-un tur virtual gratuit, la 360°. Aceasta experienta digitala plimba utilizatorul prin salile in care au fost luate cele mai mari decizii din istoria Regatului Unit.

Turul dureaza 45 de minute si cuprinde Camera Lorzilor si Camera Comunelor, prin locurile unde au avut loc discursuri celebre, procese si mari ocazii de stat. De asemenea, turul cuprinde si discursul Reginei de la deschiderea de stat a Parlamentului Regatului Unit. De exemplu, veti putea afla detalii despre felul in care sunt asezate scaunele in Camera Comunelor, care aminteste de asezarea unui cor in care membrii partidului aflat la guvernare stau in bancile din fata, in timp ce opozitia si membrii sai cei mai marcanti stau exact in partea opusa. Distanta dintre banci este desenata pe podea cu dungi rosii si este de exact doua lungimi de sabie si un picior. Membrii Camerei Comunelor nu au voie sa treaca aceste linii, astfel asigurandu-se ca dezbaterile se desfasoară in mod civilizat.

Turul contine si Westminster Hall, cea mai veche cladire de pe proprietatea Parlamentului, fiind locul unde a avut loc procesul lui „Braveheart” William Wallace in 1305 sau procesele lui Guy Fawkes si ale Regelui Carol I.

Mai mult, ghidul contine si explicatii despre modul in care functioneaza Parlamentul Regatului Unit, astfel incat veti afla informatii despre procesul de elaborare a unor noi legi si despre diferitele roluri jucate de parlamentari. La sfarsitul turului, fiecare participant va avea la disponizitie 15 minute sa puna intrebari.  Toate informatiile despre tur sunt disponibile aici.

Actualul ansamblu al Palatului Westminster a fost construit intre 1837 si 1860 in stil neogotic, dupa incediul din 1834 care a distrus aproape total vechiul parlament britanic.

Acesta este pozitionat pe malul Tamisei, se intinde pe o suprafata de peste 30.000 de metri patrati si detine doua turnuri inalte, Victoria Tower si Big Ben.

Palatul Westminster este inclus de UNESCO in programul World Heritage Sites, impreuna cu Biserica Sf. Margareta si Westminster Abbey, locul unde sunt inmormantati majoritatea regilor si reginelor si locul unde incoronările monarhilor englezi se desfasoara.

Citește în continuare