Skip to content

Harry Styles isi lanseaza propriul brand de beauty cu oja de unghii, perle iluminatoare si creme pentru buze si ochi.

Dupa ce a devenit un idol al tinerei generatii Z care se regaseste in fluiditatea genului, Harry Styles lanseaza un brand de beauty unisex pe care il promoveaza printr-o sedinta foto curajoasa in care limitele dintre ceea ce inseamna masculin si feminin sunt complet sterse.

Styles se alatura unui numar considerabil de artisti, actori si personalitati care si-au lansat propriile branduri de beauty in ultimii ani. Pe de o parte, datorita influencerilor, piata produselor de frumusete se afla in cel mai inalt punct al sau de pana acum si continua sa creasca. Pe de alta parte, pandemia i-a facut pe multi artisti ale caror venituri depindeau de turnee si concerte live sa isi regaseasca strategia de afaceri si sa acceseze alte surse de venit.

Brandul de beauty al lui Harry Styles se numeste „Pleasing” iar prima colectie lansata include oja de unghii, produse pentru ingrijirea ochilor si a buzelor, un ser facial si perle iluminatoare pentru machiaj.

Produsele care sunt disponibile pe site-ul Pleasing costa intre 20 si 65 de dolari si vor fi livrate incepand cu 29 noiembrie. Descrierile de pe site indica faptul ca formulele utilizate in procesul de productie „adera la principii vegane si un stil de viata curat” in timp ce sustenabilitatea este, de asemenea, o prioritatea. Brandul are in plan lansarea unor colectii temporare, tematice si va include o varietate de produse: „va include de la oja de unghii si produse pentru ingrijirea tenului si pana la orice altceva ne multumeste (pleasing) pe noi”.

Prima colectie se numeste „Perfect Pearl” si include produse menite sa lumineze si sa puna in evidenta trasaturile naturale ale tenului. Momentan, Styles spune ca va sta departe de produse traditionale de machiaj care acopera tenul si frumusetea naturala. 

Colectia include un ser iluminator cu dublu rol pentru buze si ochi, un ulei „Pleasing Pen Matte” pentru buze si un set de trei oje cu un lac mat, cele din urma fiind realizate din plante si ofera un efect optic perlat. Este o abordare credibila pentru Styles, tinand cont de faptul ca in ultimii 3-4 ani a fost fotografiat aproape mereu cu unghiile pictate cu oja, purtand perle si cu un ten care are un aspect fresh, natural.

Pentru a promova lansarea brandului Pleasing, Styles a realizat una dintre cele mai indrazneste sedinte foto ale carierei sale. Intr-un material publicat in revista Dazed, artistul poarta o serie de tinute haute couture si high fashion ale unor branduri precum Comme des Garcons, Balenciaga sau Jean Paul Gaultier.

Asa cum a obisnuit in ultimii ani, realizand treptat o tranzitie spre o imagine androgina, Styles si-a creat o personalitate publica adaptata la tendintele actuale care rezoneaza cu publicul tanar american, european si asiatic. In aparitiile sale nu par sa mai existe limite intre elemente considerate „feminine” sau „masculine” in mod traditional. Stilul sau pare nou pentru publicul tanar insa aceeasi strategie a fost abordata de David Bowie in anii ’80.

In interviul publicat in Dazed, Styles povesteste ca „a inceput cu oja de unghii. Vedeam o culoare a unei flori sau intr-un tapet de pe perete si ma gandeam ca mi-as dori sa port nuante respectiva pe unghii. A fost un proiect distractiv iar in timpul pandemiei ne-am gandit la numele Pleasing. Si am simtit ca este mai mult decat o oja. Asa ca l-am corelat cu acele mici momente din viata mea care mi-au adus cea mai mare bucurie, tot timpul sunt momente mici, fie ca este vorba despre o noapte petrecuta sub stele, ceva de mancare sau o conversatie cu prietenii. Sunt momente pe care stiu ca nu le voi uita si care au un efect indelungat asupra mea. Cred ca asta este esenta brandului.”

De origine britanica, Harry Styles a devenit faimos in 2010, la varsta de 16 ani cand a participat la auditiile X Factor si a fost repartizat sa formeze trupa de baieti One Direction. 

One Direction a lansat 5 albume care s-au vandut in peste 70 de milioane de exemplare, devenind unul dintre cele mai de succes grupuri din toate timpurile si stabilind un record dupa ce primele 4 albume au debutat pe primul loc in topul american Billboard 200. Dupa hituri precum „What Makes you Beautiful”, „Best Song Ever” sau „Story of my life”, proiectul a luat o pauza pe perioada nedeterminata in 2016 iar cateva luni mai tarziu, Styles a pornit o cariera solo de succes.

Dupa albumul „Harry Styles”, artistul a lansat in 2019 „Fine Line”, material care i-a adus un trofeu Grammy si includerea in lista celor mai bune 500 de albume dint oate timpurile. Concomitent cu succesul muzical care a fost evident prin cele 2 turnee sold-out desfasurate, Styles s-a lansat si intr-o cariera de actor in Hollywood si a debutat in „Dunkirk”, productie care a castigat 3 trofee Oscar si alte 40 de trofee la ceremonii importante din Hollywood.

In ultimul an, Styles a jucat si in „Don’t worry darling” in regia Oliviei Wilde. Din distributie mai fac parte Florence Pugh, Chris Pine, Gemma Chan si Kiki Layne. In trecut, s-a aflat in discutii pentru a juca in filmul despre viata lui Maurizio Gucci sau in rolul Printului Ariel din Mica Sirena.

Pe langa muzica si actorie, artistul a devenit unul dintre cei mai bine imbracati barbati din lume, avandu-l ca stilist pe Harry Lambert. A fost primul barbat care apare singur pe coperta pe coperta Vogue si a aparut in mai multe campanii pentru Gucci.

In curand, il veti vedea in „My Policeman”, productie filmata in primavara si vara acestui an unde apare alaturi de Emma Corrin si joaca rolul unui politist gay din anii ’50.

Michael Grandage a regizat „My Policeman” pe scenariul adaptat de Ron Nyswaner dupa romanul lui Bethan Roberts cu acelasi nume. Povestea are loc la finalul anilor ’90 cand vizita batranul Patrick in casa cuplului format din Marion si Tom scoate la iveala evenimente seismice intamplate in urma cu 40 de ani, in anii ’50. Mai exact, o aventura pasionala intre Tom si Patrick din vremuri in care homosexualitatea era ilegala.

Citește în continuare