Skip to content

Papusi Barbie care au chipul lui Helen Mirren si Kylie Minogue lansate inainte de Ziua Internationala a Femeii. Noul lot de papusi omagiale le include si pe Shania Twain, Viola Davis si alte patru femei inspirationale

Dame Helen Mirren a spus ca este „uluita” de asemanarea dintre ea si noua papusa Barbie, pe care Mattel o va lansa saptamana aceasta, inainte de Ziua Internationala a Femeii. Cel mai recent lot de jucarii model include, de asemenea, papusi pentru Kylie Minogue, Viola Davis si Shania Twain.

Lansarea, care marcheaza si cea de-a 65-a aniversare a lui Barbie, face parte din proiectul Barbie Dream Gap, care a fost lansat in 2018, parte din recuperarea imaginii companiei, dar si din alinierea la noile standard morale si sociale care contesta stereotipurile de gen.

Colectia, spun cei de la Mattel, isi propune sa ajute la anularea prejudecatilor care le impiedica pe fete sa isi atinga potentialul maxim, prejudecati pe care si ei le-au implemantat in mintea fetitelor de-a lungul anilor.

Pe langa includerea acestor patru femei celebre, noul set de papusi din aceasta saptamana include pe creatoarea de continut Maira Gomez, din comunitatea indigena Tatuyo din Brazilia, pe cineasta mexicana Lila Avilés, pe comedianta germana Enissa Amani si pe modelul japonez Nicole Fujita.

„Sunt absolut uluita de Barbie a mea”, a spus Mirren intr-o declaratie postata pe site-ul ei.”Sa fiu aleasa de Barbie ca model care ii poate inspira pe tineri este un compliment imens si ceva ce nu mi-as fi imaginat nici in cele mai nebunesti vise ca mi se va intampla in aceasta etapa a vietii mele. Este un lucru foarte special si un lucru pe care il pot adauga la lista mea de realizari preferate; sa devin Dame a Imperiului Britanic, sa am un Oscar, sa am o stea pe Hollywood Walk of Fame – si sa am propria mea Barbie!”

Mirren, care a fost vocea din off in filmul Barbie al Gretei Gerwig, a laudat „complexitatea si detaliile” papusii, care poarta look-ul ei cu parul albastru de pe covorul rosu de la Cannes 2023. Papusa are in mana  o statueta Oscar, pe care actrita a castigat-o pentru interpretarea sa din filmul The Queen din 2006.

„Imi place ca papusa Barbie poarta unul dintre look-urile mele preferate dintotdeauna pe covorul rosu si a fost prima data cand am avut parul albastru si am fost foarte emotionata”, a continuat Mirren.

Superstarul pop international Minogue a postat in social media papusa cu chipul ei.

Printre  Barbie omagiale (care nu sunt la vanzare, ci doar pentru colectionari si, mai degraba, o miscare de PR) s-au numarat Susan Wojcicki, CEO-ul YouTube, Sky Brown, medaliata olimpica la skateboard, profesoara Sarah Gilbert, dezvoltatoare de vaccinuri COVID, sprinterul Dina Asher-Smith, boxerul Nicola Adams, jucatoarea de tenis Naomi Osaka si astronautul italian Samantha Cristoforetti.

Citește în continuare