Skip to content

Parcul Herastrau este pe lista locurilor cu cele mai frumoase apusuri din lume. Topul este facut de platforma TripAdvisor

Herastrau Apus, foto Dragos Asaftei

O compania de resurse pentru somn din Marea Britanie, Mornings.co.uk, a cautat recenziile Tripadvisor pentru a gasi locurile cu cel mai mare numar de mentiuni referitoare la rasarit si apus de soare din intreaga lume, mentioneaza Victor Kapra in newsletter-ul Civilisation.

Ca metodologie, acestia au folosit Tripadvisor pentru a aduna date despre cele mai bune locuri pentru a urmari un rasarit si un apus, cautand dupa cuvinte cheie ca  „lucruri de facut”, folosind cuvintele cheie „apus de soare” si „rasarit” in fiecare tara a lumii si in fiecare stat din SUA. Totodata, au fost omise tarile si statele SUA fara un reper care aveau cel putin 10 mentiuni pentru rasarit/apus. Atractiile care ofera tururi, aventuri, excursii in diferite locatii din jurul lor au fost, de asemenea, eliminate din setul de date. Selectia de locuri este limitata la locatii fizice, adica spatii publice, varfuri muntoase, plaje, cladiri, etc., cu focus pe gratuitate.

Compania a descoperit ca cel mai popular apus de soare de pe planeta poate fi gasit in Statele Unite, in Key West, Florida, insa pe aceasta lista este trecut si Parcul Herastrau din Bucuresti, cu 38 de mentiuni.

Pe lista de locuri apreciate de utilizatorii TripAdvisor pentru apus sunt si Burj Khalifa (Emiratele Arabe Unite), Piazzale Michelangelo (Italia), Tanah Lot Temple (Indonesia), Mindil Beach (Australia), Turnul Eiffel ( Franta) sau Sugarloaf Mountain (Brazilia).

Pentru rasarit, cel mai bun loc pentru a-l urmari este faimosul templu Angkor Wat din Cambodgia, cu peste 10.400 de mentiuni despre „rasarit” in recenziile Tripadvisor.

De fapt, 8 din 10 dintre cele mai bune locuri pentru cei care prefera rasaritului de soare sunt in Asia si Oceania. In zona Statelor Unite, cele mai multe mentiuni sunt de la Marele Canion, unde soarele se reflecta in formatiunile stancoase multicolore uimitoare la primele ore ale diminetii.

Citește în continuare