Skip to content

In Paris se deschide un cinema boat-in, cu filme care pot fi urmarite din barca

Conform cerintelor de distantare sociala, oamenii care lucreaza in industriile creative incearca sa gaseasca tot felul de spatii pentru arta, respectand totodata toate normele de siguranta impuse de autoritati. Parisul va avea incepand cu 18 iulie un boat-in cinema pentru 150 de persoane care vor putea urmari filmele din barci private. Cinema-ul inedit, Cinéma sur l’Eau, s-a instalat pe canalul Bassin de la Villette.

Cinefilii parizieni vor avea la dispozitie 38 de barci electrice care pot avea la bord doua, patru sau sase persoane, daca sunt membrii ai aceleiasi familii. Primul film proiectat astfel este Le Grand Bain (Sink or Swim), o poveste despre un grup de prieteni barbati, de varsta mijlocie, care incep o echipade inot-sincron. De asemenea, seara de filme va debuta cu o serie de scurt-metraje filmate in pandemie, care au fost premiate de specialistii in arta cinematografica. Rezervarile pentru participarea la vizionarile pe apa sunt gratuite. 

Un proiect similar a avut loc si la Bucuresti, pe Dambovita, cu proiectii ale filmelor in cadrul festivalului Anonimul

In 2014, anul in care Festivalul International de Film Independent ANONIMUL nu s-a tinut la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, evenimentul s-a mutat pe Dambovita, la Centrul de Ecoturism Rowmania, realizat alaturi de Asociatia Ivan Patzaichin – MILA 23.

Filmele s-au putut urmari fie din lotci sau padele amplasate in apa, fie de pe iarba, intr-un cadru special amenajat. Atat Ivan Patzaichin cat si echipa festivalului ANONIMUL a promovat si sustinut eco-turismul in oras, oferind o noua perspectiva asupra spatiului care tranziteaza centrul capitalei. 

Citește în continuare