Skip to content

Paul McCartney a acceptat o noua provocare: scrie versiunea de musical a celebrului film “It’s a Wonderful Life”

Dupa “The Beatles” si cariera solo, Paul McCartney se indreapta acum catre Broadway, cu un musical dupa filmul din 1946 regizat de Frank Capra, “It’s a Wonderful Life”

A scris cantece care au facut istorie, a colaborat cu o multime de artisti de la Elvis Costello pana la Rihanna, a scris chiar si soundtrackul unui joc video, iar acum Paul McCartney a acceptat o noua provocare: scrierea unui musical. Propunerea a venit din partea producatorului de teatru Bill Kenwright, cel care a achizitionat drepturile pentru “It’s a Wonderful Life” si l-a contactat pe McCartney inca de acum trei ani.

Alaturi de McCartney si Kenwright, din echipa mai face parte si Lee Hall, scriitorul care a mai lucrat in trecut si cu Elton John pentru “Billy Elliot: The Musical”.

Musicalul ar urma sa aiba lansarea in 2020, mai intai intr-un teatru din Marea Britanie, inainte de se indrepta spre Broadway

Dupa cum insasi McCartney a dezvaluit in New York Post, nu s-a gandit niciodata la un asemenea proiect. Cu toate acestea, dupa ce s-a intalnit cu Kenwright si Hall, a inceput sa priveasca posibilul proiect ca pe o provocare interesanta si distractiva.

Toti trei sunt entuziasmati de echipa si mai ales de implicarea lui Paul McCartney. De altfel, Lee Hall a marturisit ca “It’s a Wonderful Life” este filmul lui preferat, iar geniul, sinceritatea emotionala si profunzimea lui McCartney nu fac altceva decat sa ii dea noii versiuni un farmec aparte.

Desi detaliile despre  proiect sunt foarte putine, se pare ca Kenwright a rezervat deja un teatru in Marea Britanie, musicalul pentru “It’s a Wonderful Life” urmand a fi lansat anul viitor, in 2020, mai intai in UK, dupa care pe Broadway.

“It’s a Wonderful Life” – o poveste universala care ajunge rapid la inimile spectatorilor

Filmul “It’s a Wonderful Life” spune povestea lui George Bailey (interpretat in versiunea din 1946 de catre Jimmy Stewart), un om obisnuit, fara prea mare noroc, care crede ca familiei sale i-ar fi mult mai bine fara el. Dupa ce un inger face sa ii esueze tentativa de suicid, lui Bailey i se ofera un mare dar: acela de a vedea cum ar fi fost viata daca el nu s-ar fi nascut.  Filmul a cucerit imediat inimile celor care l-au vizionat, fiind considerat un film clasic, cu o poveste universala, care trece de granitele timpului.

Paul McCartney nu este la prima experienta in lumea filmului

Desi scrierea unui musical este o experienta cu totul noua pentru el, Paul McCartney nu este tocmai strain de lumea cinematografica. Artistul a mai aparut in musicaluri alaturi de The Beatles, iar in 1984 a scris si a aparut in “Give My Regards to Broad Street”, un film in care “isi interpreta propriul rol”. Filmul nu a fost tocmai un succes, insa albumul cu soundtrack-ul scris de McCartney s-a vandut foarte bine.

Citește în continuare