Skip to content

Inca o reprezentatie cu John Malkovich la Timisoara in spectacolul de opera Comedie Infernala, vineri 21 iulie. Biletele se pun in vanzare duminica 2 iulie la ora 11. Reprezentatia e parte din Programul „Timisoara– Capitala Europeana a Culturii 2023”

Update:

Ca urmare a interesului extraordinar pe care acest eveniment l-a suscitat în randul publicului, Teatrul National din Timisoara a suplimentat numarul de reprezentatii. Asadar, avem placerea sa anuntam ca spectacolul THE INFERNAL COMEDY va avea înca o reprezentatie  vineri, 21 iulie 2023, de la ora 16:00, în Sala Mare a Teatrului National. Biletele se pun în vanzare începand de duminica, 2.07.2023, ora 11, atat pe www.tntm.ro cat si la Agentia de bilete „Marasesti”.

*

Joi, 20 iulie si vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, Teatrul National prezinta spectacolul THE INFERNAL COMEDY / COMEDIE INFERNALA, avandu-l ca protagonist pe celebrul actor american JOHN MALKOVICH.

The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul sau, Michael Sturminger, care semneaza si regia artistica, l-a scris special pentru Malkovich, construind un dialog intre limbajul vorbit si cel cantat, universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck si Boccherini – fiind sustinut de sopranele Susanne Langbein si Chen Reiss si de renumita orchestra Wiener Akademie Orchester, dirijata de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului. Intr-un solilocviu de pe linia invizibila dintre cei vii si cei plecati, John Malkovich construieste autobiografia fictiva a criminalului in serie, acela care, in anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsa privind carisma si psihopatia. The Infernal Comedy s-a jucat in peste 150 de sali de spectacol din intreaga lume, in tari de pe trei continente.

Dublu nominalizat la Oscar, la Globul de Aur si pentru premiile BAFTA, actorul a jucat in multe filme premiate -Dangerous Liaisons / Legaturi primejdioase sau Being John Malkovich, unde isi interpreteaza propriul personaj, The Iron Mask / Omul cu masca de fier sau Of Mice and Men / Despre oameni si soareci. Personajul sau din Con Air / Avionul condamnatilor, Cyrus „The Virus”, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai impresionante personaje negative ale cinematografiei celei de-a doua jumatati a secolului al XX-lea.

Spectacolul este prezentat in cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orasului / Atelierul Identitate din cadrul Programului Cultural „Timisoara– Capitala Europeana a Culturii 2023” si este finantat din fonduri private.

Malkovich a mai fost in Romania cu spectacolul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer” in 2013, parte din Festivalul George Enescu, ocazie cu care organizatorii au intermediat o intalnire cu presa. La momentul respectiv actorul a marturisit. „Fiecare reprezentatie este diferita, pentru ca teatrul este o entitate vie, care traieste etern. Asadar, eu am facut opera cu 26 de cantareti si fiecare dintre ei este diferit, interpretarile sunt diferite si publicul este diferit de fiecare data. A fost un spectacol frumos si un public minunat”.
Intrebat daca ii place opera, Malkovich a raspuns: „Cred ca muzica aceasta este atat de puternica (..) Cred ca Michael (Sturminger, regizorul spectacolului, n.r.) si Martin (Haselböck, dirijorul orchestrei, n.r.) au facut o treaba excelenta si au facut un spectacol compact si interesant, avand o muzica fantastica, ce se potriveste piesei”.

Celebrul actor a mai precizat ca multi dintre instrumentistii orchestrei – membrii Orchester Wiener Akademie – i-au spus ca felul in care joaca el influenteaza modul in care ei canta, Malkovich afirmand ca este valabil si reversul.
Articol realizat cu sprijinul Vodafone

Citește în continuare