Skip to content

Producatorii „Peaky Blinders” au lansat un concurs misterios pe Instagram cu provocari pentru fanii serialului. Ultimul si al saselea sezon va fi lansat in luna februarie.

Producatorii „Peaky Blinders” au pregatit un concurs interactiv desfasurat in mediul online cu cateva saptamani inainte de lansarea celui de-al saselea si ultimul sezon al seriei.

Pe contul de Instagram al serialului a fost postat urmatorul mesaj: „In luna urmatoare vom emite o serie de ordine pe care trebuie sa le urmati, fiecare va fi mai provocator decat cel anterior. Este posibil sa nu fie usor dar veti fi recompensati din plin pentru eforturile voastre.”

Momentan nu se cunosc detalii despre concursul in care sunt provocati sa intre fanii Peaky Blinders. Primul „ordin” va fi emis miercuri, 2 februarie la orele 9:30 (ora Romaniei). Dupa fiecare sarcina indeplinita, fanii sunt indemnati sa revina pe contul de Instagram al serialului pentru a debloca un cadou.

Desi nu a fost confirmata data exacta a lansarii noului sezon, se stie ca primul episod va fi difuzat pe BBC in luna februarie. Va fi ultimul sezon al unui serial-fenomen care va continua mai departe pe marele ecran intr-un lungmetraj. Inainte ca sezonul 6 sa fie confirmat drept ultimul din serie, scenaristul Steven Knight declarase ca lucreaza deja pentru sezonul al 7-lea deci povestea a fost scrisa in avans. Este de asteptat ca dupa difuzarea ultimului episod din serie sa fie comunicate mai multe informatii despre film.

Dupa 6 sezoane, serialul „Peaky Blinders” va ajunge la final, povestea se va opri inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial.

Intr-un interviu acordat publicatiei Empire, creatorul Steven Knight a declarat: „Intotdeauna a fost o poveste despre Marea Britanie intre cele doua razboaie, despre cum nu a fost invatata lectia din primul razboi si s-a repetat istoria. In acelasi timp, este vorba despre sfarsitul imperiului. Am intrat in al doilea razboi mondial si la finalul acestuia, nu a mai existat imperiul. M-am gandit la al saselea sezon ca un inceput al sfarsitului.”

In ceea ce il priveste pe Cillian Murphy, protagonistul seriei a declarat pentru Rolling Stone UK ca noul sezon „avea un ton foarte intens. Cuvantul pe care il utilizam constant este „gotic”. O sa fie foarte dur.”

Cat privește ce se va intampla in sezonul sase, stim deja ca personajul lui Tom Hardy, Alfie Solomons, a inviat din morti si complotul lui Shelby pentru asasinarea lui Oswald Mosely a esuat. Desi este foarte probabil ca acesta sa supravietuiasca si sa-si revina din acea infrangere, raman intrebari cu privire la motivele lui Solomons si, eventual, chiar ale lui Michael.

The Irish Post mai noteaza ca desi se asteapta ca Hardy sa revina intr-o anumita forma alaturi de majoritatea distributiei, cea mai mare stire este ca vedeta “This Is England”, Stephen Graham s-a alaturat productiei.

Serialul va avea numeroase aparitii speciale insa numele actorilor implicati nu a fost dezvaluit moment. Knight a declarat pentru NME ca „Am deschis un pic usa pentru aparitii speciale. Mereu am avut oameni care si-au dorit sa joace in serial, si vorbesc despre cifre coplesitor de oameni foarte buni. Problema este ca daca incepi sa populezi serialul cu multi oameni noi, isi distrage atentia de la povestea centrala. Insa am deschis usa pentru cativa actori foarte buni.”

Peaky Blinders, sezonul 6 va debuta pe BBC One inainte de a aparea pe Netflix la cateva luni dupa difuzarea initial a serialului in Marea Britanie.

“Peaky Blinders” a fost difuzat pentru prima data de BBC in 2013 si a ajuns in cativa ani una dintre cele mai cunoscute productii ale canalului tv la nivel mondial, fiind preluat spre difuzare de Netflix.

Pana la rolul din acest serial, Cilian Murphy – actorul irlandez din rolul principal – avea nominalizari la Globurilede aur si roluri in lung metraje realizate de regizorii vedeta din Marea Britanie, Christopher Nolan (The Dark Night Trilogy, Inception, Dunkirk, Batman Begins), Danny Boyle ( 28 Days Later, Sunshine), dar si in productii mari de teatru in Marea Britanie.

Citește în continuare