Skip to content

Pearl Jam, Ben Gibbard si Ciara – in concertul “All in WA”, dedicat personalului medical si comunitatii din Seattle

Pearl Jam, Ben Gibbard de la “Death Cab for Cutie”, Ciara, Brandi Carlisle si alti artisti din Seattle si-au unit fortele pentru un concert de binefacere

Fondurile stranse in urma acestui show vor merge catre organizatii care sprijina personalul medical, familiile si comunitatile afectate de pandemia cu Covid-19. Evenimentul va fi transmis online pe 10 iunie 2020, pe postul Twitch din cadrul Amazon Music, dar si pe alte posturi TV afiliate NBC, din zona Seattle.

Dave Matthews, Russel Wilson, Sir Mix-A-Lt, Allen Stone, Mary Lambert, The Black Tones si actorul Joel McHale sunt printre primii artisti anuntati pentru concertul “All in WA”

In zilele urmatoare, acestora li se vor alatura si alte nume din industrie. “All in WA” este organizat si prezentat de Amazon, iar dupa difuzarea initiala de pe 10 iunie, concertul va fi disponibil pe Amazon Prime.

Pearl Jam a lansat de curand videoclipul animat “Retrograde” in care apare si activista pentru mediu Greta Thunberg

Videoclipul celui mai recent single extras de pe albumul “Gigaton” s-a lansat pe 14 mai si prezinta o varianta a unui Pamant transformat de schimbarile climaterice. “Retrograde” este regizat de producatorul australian detinator al unui premiu Emmy Josh Wakely si aduce in prim plan probleme legate de mediu si clima. In video, activista Greta Thunberg joaca rolul unei prezicatoare care arata consecintele pe care le poate avea lipsa de actiune.

In cadrul videoclipului animat, membrii Pearl Jam apar sub forma unor carti de Tarot. Sute de oameni au fost implicati vizual, insa niciunul nu s-a intalnit cu celalalt in timpul filmarilor.

De la inceperea crizei, liderul trupei “Death Cab for Cutie” Ben Gibbard s-a implicat constant in diverse actiuni de binefacere

Pe 17 martie 2020, Gibbard a transmis online un show de ora, timp in care a cantat cantece de la Death Cab, the Postal Service si cover-uri cum ar fi Fake Plastic Trees de la Radiohead. Artistul a sustinut mereu ca simte ca are o obligatia morala de a se implica in astfel de evenimente si si-a rugat fanii sa doneze in fiecare zi pentru o cauza diferita.

Pe 2 aprilie, Gibbard i-a adus un tribut lui Adam Schlesinger, membru al “Fountains of Wayne” si compozitor care a castigat premii Emmy si Grammy, care a decedat pe 1 aprilie dupa ce a fost diagnosticat cu Covid-19

Dupa ce a vorbit cateva minute despre Schlesinger, Ben Gibbard a cantat o versiune acustica a piesei “Barbara H” a celor de la “Fountains of Wayne”. Showurile live sustinute de Gibbard sunt atat pentru divertisment, cat si pentru strangerea de fonduri, iar editia din 2 aprilie a fost dedicata organizatiei non profit MusicCares, care sprijina persoanele din comunitatea muzicala.

Citește în continuare