Skip to content

Peste 1.800 de articole emblematice din unele dintre cele mai mari filme de la Hollywood sunt scoase la licitatie Los Angeles. Licitatia e online si e accesibila si publicului din Romania

Printre cele 1.800 de articole din diferite filme de la Hollywood scoase la licitatie se regaseste  o miniatura rara, modelul Pyro X-wing Starfighter din 1976, de 60 de centimetri, din filmul din 1977 Star Wars: A New Hope, care se asteapta sa se vanda cu un milion de dolari.

O alta masina remarcabila din licitatie este DeLorean din franciza Back to the Future, pe care catalogul de licitatii o descrie ca fiind „pe deplin operationala, inmatriculata si asigurata cu un kilometraj curent de 22.532”. Masina, care are o placuta de inmatriculare „OUTATIME” si un condensator de flux model, este de asteptat sa se vanda  cu o suma intre 150.000 si 200.000 dolari.

„Multe dintre obiecte provin de la colectionari, dar si de la studiourile in sine, sau poate ca au apartinut unor oameni care chiar au lucrat la filmarea filmelor la acea vreme”, a spus Chuck Costas de la Propstore, compania care scoate la licitatie aceste obiecte.

Dintre obiecte mai fac parte si jurnalul Graal al lui Indiana Jones, evaluat la pana la 80.000 de dolari; un portofel purtat de Samuel L. Jackson in Pulp Fiction, evaluat la 50.000 de dolari, costumul Ghostbusters al lui Dan Aykroyd, al carui pret de pornire este de 35.000 de dolari sau pantalonii scurti de box purtati de Will Smith in Ali (2001), care au un pret de pornire de 2.500 de dolari.

Licitatia are loc online si live in Valencia, langa Los Angeles, in perioada 21-24 iunie, si este disponibila si pentru publicul din Romania. Detalii aici.

Compania Propstore a fost fondata de un pasionat de filme, Stephen Lane, care era preocupat sa achizitioneze aceleasi elemente de recuzita si costume care au fost folosite pentru a crea filmele sale preferate. El a descoperit ca nu poate doar sa ofere colectionarilor acces la piesele lor cele mai cautate, ci si sa stabileasca standarde de arhiva pentru acest nou hibrid de cultura pop, colectie de arta plastica si suveniruri — prop art.

Stephen a adunat o echipa de arheologi de film, care localizeaza, cerceteaza si pastreaza comorile artefactelor importante care se ascunseau in diferite depozite din intreaga lume. Acum, compania are birouri si depozite in Londra si Los Angeles, devenind cea mai cunoscuta autoritate in domeniu.

Citește în continuare