Skip to content

A fost anuntat planul de lansari pentru filmele Avatar, ultimul din serie va fi in 2031 la 22 de ani de la primul film. Actrita din rolul principal, Zoe Saldaña va avea 53 de ani la momentul ultimei premiere, iar regizorul James Cameron va avea 77 de ani.

La aproape 70 de ani, regizorul James Cameron continua sa munceasca pentru unul dintre cele mai spectaculoase proiecte cinematografice nu doar din cariera sa ci din intreaga istorie a cinematografiei: seria de filme AVATAR.

Cameronm a vorbit recent despre „Avatar 3″ descriind post-productia ca fiind „agitata” in timpul unei recente conferinte de presa din Noua Zeelanda.

Regizorul a profitat de intalnire pentru a multumi celor din Noua Zeelanda, locul principal unde a filmat si a facut post productia pentru Avatar si a anuntat planul sau de a face filme acolo „pe termen nelimitat” si dezvaluind ca va deveni in cele din urma cetatean neozeelandez in 2024. Cameron lucreaza in Noua Zeelanda din 2005, cand a inceput dezvoltarea primului film „Avatar”.

„Ne aflam in prezent in doi ani foarte agitati de post-productie”, a confirmat Cameron cand a fost intrebat despre cel de-al treilea film „Avatar”. „Asa ca premiera va fi de Craciunul anului 2025”.

Disney a anuntat in luna iunie ca cele trei continuari ale filmului „Avatar” al lui Cameron vor fi din nou amanate in calendarul de lansare, prelungind franciza pana in 2031. Studioul, care a achizitionat franciza dupa fuziunea cu Fox, planuia initial sa lanseze secventele suplimentare ale lui Cameron din „Avatar” la doi ani distanta una de alta, cel de-al treilea film urmand sa ajunga in cinematografe in 2024.

Dar acum „Avatar 3” va avea premiera pe 19 decembrie 2025, „Avatar 4” pe 21 decembrie 2029, iar „Avatar 5” pe 19 decembrie 2031. Pe baza acestei cronologii, filmul final „Avatar” va avea premiera la 22 de ani dupa blockbusterul original din 2009.

Cel de-al doilea film „Avatar”, „Avatar: Calea apei”, a fost lansat in cinematografe in decembrie 2022, la 13 ani dupa ce filmul original a doborat recordurile de incasari, devenind filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile, cu 2,9 miliarde de dolari (neajustat pentru inflatie). Desi unii s-au indoit ca noul film „Calea apei” va fi un succes, continuarea a generat vanzari de bilete in valoare de 2,3 miliarde de dolari la nivel mondial, devenind al treilea film din istoria cinematografiei la incasarile din bilete.

„Grozav! Voi avea 53 de ani cand va iesi ultimul „Avatar””, a postat cu umor pe Instagram starul francizei, Zoe Saldaña, alaturi de un emoji cu o fata socata, dupa ce a fost anuntat noul plan de lansare. „Aveam 27 de ani cand am filmat primul ‘Avatar'”.

Co-starul lui Saldaña, Sam Worthington, care il interpreteaza pe Jake Sully in franciza, va avea 55 de ani cand ultimul film „Avatar” va ajunge in cinematografe. Cameron va avea 77 de ani.

Cameron a lasat sa se inteleaga ca „Avatar 3” va introduce o rasa mai antagonista de Na’vi. Jon Landau, producatorul francizei, a declarat pentru revista Empire la inceputul acestui an ca acel grup este poporul cenusa, descris de publicatie ca fiind „o rasa agresiva si vulcanica” de Na’vi al carei lider este Varang, interpretat de nepoata lui Charlie Chaplin, Oona Chaplin, care a fost si in „Game of Thrones”.

La recenta conferinta de presa din Noua Zeelanda, Cameron a promis ca toate filmele „Avatar” ramase (plus orice alt proiect pe care intentioneaza sa il regizeze) vor fi filmate in aceasta tara.

Filmele din seria Avatar pot fi urmarite in Romania pe platforma Disney plus.

Citește în continuare