Skip to content

In Romania se cauta specialisti in somn. O companie recruteaza persoane care vor fi platite 800 de euro pe luna ca sa doarma

Cel mai important brand de articole pentru somn din lume, Emma, ​​a deschis un birou in Romania, unde ofera un salariu de 800 EUR/luna celor care vor sa le testeze produsele ca specialist in somn.

Rolul principal al unui specialist in somn, pe langa testarea si utilizarea tuturor produselor trimise de brand, va fi si impartasirea experientelor cu aceste produse in social media.  

Criteriile de selectie sunt persoane de peste 18 ani, creativitate, utilizarea frecventa a retelelor sociale si pasiunea pentru somn, nefiind necesara experienta in domeniul sanatatii sau studierea somnului.

Cei interesati trebuie sa completeze un formular si sa inregistreze un videoclip de prezentare care explica „De ce ar trebui sa devin noul Specialist in Somn al Emma”, pana la 15 februarie, la acest link. Videoclipul inregistrat trebuie sa fie vertical (format portret) si sa dureze maxim 60 de secunde.

Specialistii au anuntat deja ca una dintre tendintele de wellness din acest an este calitatea somnului, ajutata de ceasurile inteligente, care au dus la o atentie sporita acordata odihnei.

Aplicatiile dinsponibile ofera informatii despre sincronizarea somnului in rutine circadiene, cronometrand cu atentie ceasurile biologice pentru expunerea regulata la lumina zilei si la intuneric. In timpul somnului, organismul are timp sa se refaca, sa reconstruiasca si sa proceseze, iar lipsa unui somn odinitor are impact nu doar asupra sistemului imunitar, ci si a rezistentei emotionale.

Lipsa sau calitatea scazuta a somnului poate avea un impact negativ asupra sanatatii, in special pentru persoanele care sufera deja de un sistem imunitar slabit sau de o tulburare cronica a somnului. Majoritatea oamenilor simt efectele unui somn odihnitor asupra capacitatii organismului de a lupta cu boala, iar cercetarile arata ca lipsa somnului sau calitatea scazuta a acestuia, nu doar predispun la imbolnavire provocata de expunerea la virusi, ci cresc si durata refacerii dupa boala. Desi nu este o regula ca rezervele de somn impiedica  imbolnavirea, un somn de calitate asigura organismului armura de protectie impotriva bolilor si il pregateste pentru confruntare.

Dupa primele luni de pandemie, specialistii au raportat o crestere a numarului dezechilibrelor asociate somnului, cauza principala fiind anxietatea legata de traitul in izolare. Lucrurile s-au amplificat pe parcursul celor doi ani pandemici, iar industria ospitalitatii a gasit o solutie pentru a ajuta oaspetii sa se simta mai bine: sleep tourism.

Turismul pentru a-ti imbunatati calitatea somnului (n.red. „sleep tourism” in limba engleza) a crescut in popularitate de cativa ani, cu multe oferte care au sejururi axate pe somn in hoteluri si statiuni din intreaga lume.

In ultimii ani, au aparut locuri ca Park Hyatt New York a deschis Bryte Restorative Sleep Suite, o suita care ofera facilitati care imbunatatesc somnul sau Rosewood Hotels & Resorts a lansat recent Alchemy of Sleep, un conceput pentru a „promova odihna”. Intre timp, s-a deschis si Zedwell, primul hotel axat pe somn din Londra, care ofera camere echipate cu izolare fonica inovatoare, deschis la inceputul anului 2020, iar producatorul suedez de paturi Hastens au infiintat primul Hästens Sleep Spa Hotel din lume, un hotel tip boutique cu 15 camere, in orasul portughez Coimbra, in 2021.

Totodata, la hotelul Belmond din Londra, a fost creat un serviciu special destinat oaspetilor cu probleme de somn, numit Sleep Concierge. Serviciul include o inregistrare a meditatiei care induce somnul, un meniu de perne de diferite feluri cu optiuni pentru cei care prefera sa doarma pe spate sau pe o parte sau diferite paturi si ceaiuri.

De asemenea, brandul hotelier de lux Six Senses ofera o varietate de programe complete de somn, de la trei pana la sapte zile sau mai mult, la o serie de proprietati, iar Rocco Forte Hotel din Mayfair, Londra, a lansat recent „Forte Winks”, o experienta de doua nopti creata special pentru a ajuta oaspetii sa doarma mai bine.

Datorita tututor acestor initiative, industria ospitalitatii a inceput sa investeasca din ce in ce mai mult si in studii dedicate somnului, astfel incat sa fie pregatiti pentru oaspeti.

De exemplu, un studiu publicat in Journal of Clinical Sleep Medicine a constatat ca 40% dintre cei peste 2.500 de adulti care au participat, au raportat o scadere a calitatii somnului de la inceputul pandemiei, mentioneaza CNN.

Citește în continuare