Skip to content

Noua poveste a lui J.K. Rowling este disponibila gratuit in limba romana. Copiii sunt invitati sa ilustreze povestea, iar autoarea va juriza desenele castigatoare.

“Ickabog” este cea mai noua poveste pentru copii a cunoscutei scriitoare J.K.Rowling, o poveste despre adevar si abuz de putere, publicata gratuit sub forma de foileton online pana la 16 octombrie pe site-ul special creat de editura Arthur.

“Ickabog” a fost scrisa in urma cu cu 10 ani ca poveste de citit inainte de culcare pentru copiii autoarei. Rowling a hotarat sa publice povestea preferata familiei sale intr-un moment in care parintii erau carantinati in case cu copiii, ca o distractie pentru acestia. Ea este gandita ca o o poveste de citit cu voce tare, pentru copiii cu varste intre 7 si 9 ani, insa poate fi ascultata de intreaga familie. 

„Ickabog” este disponibila gratuit aici.

„Ideea pentru Ickabog mi-a venit in timp ce inca lucram la Harry Potter. Am scris aproape toata prima varianta pe apucate, printre cartile din seria Harry Potter, cu intentia de a o publica dupa Harry Potter si Talismanele Mortii”, a povestit J.K. Rowling despre inceputurile “Ickabog”.

Povestea este scrisa in 34 de capitole, iar Editura Arthur va publica cate un capitol de luni-vineri, pana pe 16  octombrie. 

Ickabog este o poveste despre adevar si despre abuzul de putere. Ca sa anticipez o intrebare evidenta, vreau sa va spun ca ideea mi-a venit cu peste un deceniu in urma, asa ca povestea nu trebuie citita ca raspuns la ceea ce se intampla in lume acum. Temele sunt atemporale si se pot aplica oricarei epoci si oricarei tari„, a precizat Rowling.

Dupa ce intreaga poveste va fi disponibila online, cartea se va edita si in format fizic, intai in Marea Britanie, apoi in Romania, fara o data concreta.

J.K. Rowling a anuntat deja ca va dona drepturile de autor rezultate din vanzarea cartii „Ickabog” catre proiecte de ajutorare a grupurilor afectate in mod special de pandemie.

Dupa ultimul volum din Harry Potter, am vrut sa iau o pauza si sa nu mai public o vreme, iar aceasta pauza a durat cinci ani. Intre timp am scris Moarte subita, iar Robert Galbraith a scris Chemarea cucului. Dupa o perioada de bajbaiala (…), am hotarat ca o bucata de vreme sa nu mai scriu carti pentru copii. In momentul acela prima versiune a povestii Ickabog a ajuns in pod, unde a ramas pret de aproape zece ani. Cu timpul am inceput sa ma gandesc ca Ickabog le apartinea celor doi copii mai mici ai mei, pentru ca lor le-o citisem seara de seara cand erau mici, iar aceasta a fost intotdeauna o amintire fericita in familia noastra„, spune autoarea.

Copiii sunt invitati sa ilustreze povestea cunoscutei autoare printr-un concurs de ilustratie.

Concursul de ilustratie face parte tot din initiativa J.K. Rowling, prin care aceasta ii invita pe tinerii artisti in devenire sa ilustreze aceasta poveste, pe masura publicarii capitolelor online, si sa se lase inspirati de multimea de personaje si de intamplari. O parte dintre desene vor ajunge ilustratie pentru cartea “Ickabog” ce urmeaza a fi publicata.

Concursul de ilustratie este organizat pentru copiii cu varste intre 7 si 12 ani, cu scopul de a folosi cele mai interesante ilustratii pentru cartea “Ickabog”, atunci cand aceasta va fi lansata si in Romania. In jurizarea desenelor va fi implicata inclusiv J.K. Rowling, la fel cum se intampla cu acest concurs care are loc si in Marea Britanie, Irlanda, Australia, Noua Zeelanda, India, Statele Unite si Canada.

Citește în continuare