Skip to content

Premierele cinematografice ale saptamanii 11-18 februarie

Weekendul acesta nu aveti nicio scuza sa nu mergeti la cinema! Avem 4 premiere interesante: doua filme nominalizate la Oscar, o comedie romantica si o animatie haioasa. Nici nu stiu cu ce sa incep, dar pentru ca tot se apropie ziua indragostitilor, am sa incep cu animatia:)

Gnomeo and Juliet in 3d
Asa cum sugereaza si titlul, animatia este inspirata din celebra piesa a lui Shakespeare, Romeo si Julieta. Doar ca de data aceasta, protagonistii sunt ..doi pitici de gradina.:)

Coloana sonora a filmului este compusa de Sir Elton John, care are si un duet impreuna cu Lady Gaga, iar actorii (si cantaretii) a caror voce o puteti auzi in acest film sunt: Jason Statham, Emily Blunt, James McAvoy, Sir Michael Caine, Patrick Stewart, Dolly Parton, Ozzy Osbourne, Maggie Smith, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Matt Lucas si Hulk Hogan

Trailer este mult mai convingator decat mine:

No stringes attached/Fara obligatii
Este o comedie romantica despre doi oameni care incep o relatie bazata strict pe sex si care (evident) sfarsesc prin a se indragosti unul de celalalt. Filmul este regizat de veteranul Ivan Reitman (Meatballs, Ghost Busters, Kindergarten Cop, Junior) iar cei doi protagonisti care incerca relatia fara obligatii sunt Natalie Portman si Ashton Kutcher.

Am pastrat ce era mai bun pentru final – cele doua premiere nominalizate pentru cel mai bun film al anului 2010:

The Kids Are All Right /Copiii sunt bine-mersi
Este o comedie inteligenta si nonconformista despre o familie de lesbiene, care se afla intr-o situatie extrem de neconfortabila atunci cand cei doi copii se hotarasc sa-si gaseasca tatal biologic, adica donatorul de sperma:).

Filmul a castigat 2 premii Golden Globes (pentru cel mai bun film comedie/musical si cea mai buna actrita – comedie/ musical – Annette Bening) si are 4 nominalizari la Oscar. The kids are all right este regizat de Lisa Cholodenko, iar distributia este formata din Julianne Moore, Annette Bening, Mark Ruffalo si Mia Wasikowska.


The kings speech/Discursul regelui

Este fara discutii, unul dintre marile filme ale anului 2010. Dupa cum bine stiti, filmul prezinta povestea adevarata a regelui George al VI-lea care a suferit o drama cumplita: timidatea si un defect de vorbire l-au impiedicat sa conduca normal tara.
Punctul forte al acestui film este interpretarea actorilor Colin Firth, Helena Bonham Carter si Geoffrey Rush.

Discursul regelui este regizat de Tom Hooper si are o multime de premii si nominalizari, printre care, un premiu Golden Globe, si 12 nominalizari la Oscar.

Citește în continuare