Skip to content

Premierele saptamanii la teatru: ”Parinti si copii”cu Andrei Hutuleac si Crina Semciuc la TNB si ”O farsa de doi lei” cu Catalina Grama -Jojo si Paul Ipate la WonderTheatre

Ultima saptamana din aprilie aduce publicului doua spectacole noi in salile din Bucuresti: o comedie cu Dragos Huluba, Paul Ipate si Catalina Grama la WonderTheatre, si o punere in scena a unui spectacol din literatura rusa, „Parinti si copii”, la TNB.

WonderTheatre anunta o noua premiera pentru intreaga familie, comedia “O farsa de doi lei” cu Dragos Huluba, Catalina Grama Jojo, Andrei Mateiu, Paula Chirila, Paul Ipate si Maria Obretin. Spectacolul este regizat de Razvan Oprea, care semneaza si traducerea si adaptarea textului lui Marc Fayet, unul dintre cei mai premiati autori francezi de comedie.

Trei cupluri, o casa de vacanta inchiriata si traditia unor vacante impreuna, burgheze si pline de istorii simpatice inseamna o prietenie frumoasa, care incepe sa se clatine in momentul in care 2,20 euro sunt lasati pe o masuta ca un test, iar disparitia lor miraculoasa genereaza un val de marturisiri care le pune in pericol vacanta. Ceea ce se intampla il va surprinde chiar si pe autorul farsei pentru ca ”dezastrul din cuplu”, reuseste sa explodeze exact atunci cand nu iti doresti ca certurile sa se intample alaturi de prieteni.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro.

Pe 30 aprilie, de la ora 19:00, la Sala ”Ion Caramitru” a Teatrului National Bucuresti are loc ”Parinti si copii”, un spectacol de o izbitoare actualitate tematica, in care veti regasi atmosfera teatrului rus cu personajele lui prinse intr-un labirint al emotiilor si discutiilor infinite, precum si umorul englezesc si ironia fina din condeiul dramaturgului irlandez.

Considerat de critici drept cel mai reusit roman al lui Turgheniev, ”Parinti si copii” a provocat la aparitie aprinse discutii contradictorii, pe tema conflictului dintre generatia parintilor, cea pastratoare a idealurilor umaniste traditionale, si cea rebela a fiilor, materialista, dezamagita, nihilista, tentata sa distruga tot ce tine de vechiul stil de viata.

Dupa scrierea acestui roman, in 1862, Turgheniev este nevoit sa paraseasca Rusia din cauza reactiilor ostile si se stabileste in Germania, iar mai apoi in Anglia, unde ”Parinti si copii” are un mare succes. Prima punere in scena a avut loc pe 26 iunie 1987, la Royal National Theatre din Londra.

Regizorul Vlad Massaci releva felul in care intrega comedie umana a lui Turgheniev / Friel devine drama unei lumi intregi nevoita sa indure urmarile catastrofale ale ideologiilor care au marcat istoria civilizatiei si umanitatii.

Din distributie fac parte Andrei Hutuleac, Alexandru Potocean, Mihai Calin, Richard Bovnoczki, Crina Semciuc, Cosmina Olariu, Emilia Popescu, Mariuca Bosnea, Diana Dumbrava, Vitalie Bichir / Tomi Cristin, Fulvia Folosea, Emilian Marnea, Mihai Verbitchi, Andrei Tomi.

Lumea „parintilor”, in dezacord cu noua ideologie a tineretului nihilist, scufundandu-se in propria neputinta de schimbare, se regaseste semnata de artistii Adrian Damian (decoruri) si Luiza Enescu (costume).

Premiera oficiala va avea loc pe 30 aprilie, ora 19.00, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului National ”I. L. Caragiale” din Bucuresti, iar urmatoarea reprezentatie este programata pentru data de 1 mai. Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB, precum si online, pe www.tnb.ro.

Citește în continuare