Skip to content

Premiile Radio Romania 2016 – Lista castigatori

Gala Premiilor Muzicale Radio Romania si-a ales pe 20 martie castigatorii. Pentru cea de-a 14-a editie, marii castigatori au fost Andra, care a castigat la mai multe categorii, in timp ce new-comer-ul Mihail a plecat acasa cu trofeul pentru Cea mai buna voce masculina.

Andra fusese nominalizata la sase categorii, printre care Cea mai buna piesa pop, Cea mai buna piesa pop-dance, Cea mai buna voce feminina, Piesa anului si Cel mai bun videoclip. Favorita publicului la editia de anul trecut a Media Music Awards a plecat acasa cu premiul pentru Cea mai buna voce feminina, in timp ce Delia a fost aleasa drept artistul anului.

Nominalizarile au fost stabilite prin consultarea clasamentelor transmise de toate posturile Radio Romania, conform propriilor difuzari, artisti si piese 2015: Radio Romania Actualitati, Bucuresti FM, Radio Cluj, Radio Constanta, Radio Iasi, Radio Oltenia Craiova, Radio Resita, Radio Targu Mures, Radio Timisoara, dar si Radio Romania International si Radio Chisinau. Au fost acordate premii la 15 categorii si 2 premii speciale. Pentru prima data in istoria Premiilor Muzicale Radio Romania, new media intra in palmaresul Galei cu doua distinctii, pentru cel mai bun Video, si premiul Big Like.

Debutul anului – Nicoleta Nuca
Artistul anului – Delia
Cea mai buna vocea feminina – Andra
Cea mai buna voce masculina – Mihail
Cel mai bun duo/grup –  Directia 5 feat. Alinka – Te iubesc
Albumul anului – Te iubesc – Direcţia 5
Piesa anului – Inimi desenate – Delia
Cea mai buna piesa pop – Niciodata sa nu spui niciodata – Andra feat. Cabron
Cea mai buna piesa pop-dance – Bop, Bop – INNA feat. Eric Turner
Cea mai buna piesa pop-rock – De cate ori sa te iubesc“ – Holograf
Cel mai bun mesaj – Un om mai bun – Proconsul
Cel mai bun compozitor – Ovidiu Baciu & Alex Pelin (KAZIBO)
Premiul Omul cu Chitara – Zoia Alecu
Cel mai bun videoclip – YouTube – Shift feat. Andra – Avioane de hartie
Big like – Facebook Delia – Inimi desenate

Delia merita din plin premiul pentru Artistul anului, tinand cont  ca 2015 a fost un an excelent pentru ea, si nici inceputul lui 2016 nu arata deloc rau. Dupa ce a lansat un nou hit, de data aceasta alaturi de Deepcentral, Delia se pegateste de showurile sold out de la Sala Palatului, iar noi avem un super interviu cu ea AICI

Ce ziceti de lista aceasta de castigatori? 

Citește în continuare