Skip to content

Prima saptamana la Festivalul de film de la Cannes a fost un regal al celebritatilor. Sharon Stone, Julia Roberts, Catrinel Menghia si Isabelle Adjani printre vedetele care s-au remarcat pe covorul rosu.

Prima saptamana la Cannes a insemnat proiectiile la o parte importanta din filmele aflate in competitie, dar si o avalansa de celebritati venite pentru filmele off competitie precum si  pentru a reprezenta sponsorii mari ai festivalului.

A fost si prima proiecție a filmului R.M.N in regia lui Cristian Mungiu, aflat in competitia mare pentru Palme D’Or, precum si proiectii ale filmelor  Holy pide in regia lui Ali Abbasi, forever young in regia Valeriei Bruni Tedeschi, Brother and ister , regia Arnaud Desplechin (unde joaca si Cosmina Stratan, alaturi de Melvil Poupaud si Marion Cotillard), dar si Armageddon Time in regia lui James Gray.

Filmul lui Cristian Mungiu are cronici foarte bune in presa de specialitate internationala, la link-ul de mai jos puteti citi fragmente din aceste cronici, iar cateva imagini de la photo call – sedinta foto pentru prea a echipei romane le vedeti alaturat.

Dar a fost si spatiul pentru proteste impotriva victimelor din Ucraina sau a victimelor violentei domestice. Asociatia Les Colleuses a intrat pe covorul rosu la premiera filmului „Holy Spider”, expunand un afis cu numele a 129 de femei care au decedat din cauza violentei domestice.

Profimedia

Iata cateva dintre aparitiile pe covorul rosu din ultimele zile de la Cannes.

Tilda Swinton – „R.M.N.”

Citește în continuare