Skip to content

Primul trailer Matrix 4: The Resurrections ii reuneste pe Keanu Reeves in rolul lui Neo si Carrie-Anne Moss in rolul Trinity dupa 18 ani.

UPDATE: A aparut primul trailer al filmului, il puteti urmari mai jos.

Inaintea lansarii primului trailer pentru „The Matrix Resurrections” care este programat pentru maine, 9 septembrie, studiourile Warner Bros au dezvaluit primele imagini din noul film printr-un website interactiv care poate fi parcurs pe aceeasi structura precum scenariul filmului. 

La 22 de ani de la lansarea primului film din franciza Matrix, Warner Bros anunta oficial proiectul cunoscut anterior sub titlul „Resurrections” care va intra in cinematografele din Romania pe 17 decembrie 2021.

Inaintea lansarii trailerului de maine, a fost dezvaluit un site dedicat fanilor lui Neo: WhatIsTheMatrix.com in care utilizatorii sunt intampinati de jocurile ale mintii si de alegerea din primul film Matrix din 1999: pilula rosie sau cea albastra. Bineinteles, pilula albastra indica siguranta si stabilitate si ofera optiunea de a ramane in viata deja cunoscuta iar cea rosie este o usa catre un alt univers.

Ulterior, fiecare alegerea are, la randul ei, doua unghiuri care dezvaluie scenariul filmului „The Matrix Resurrections”: Neo se afla in interiorul Matrixului, ia pilula albastra si vede un terapeut jucat de Neil Patrick Harris. In acelasi timp, un barbat jucat de Yahya Abdul-Mateen II apare din neant si ii dezvaluie ca realitatea lui e doar un miraj. 

Utilizatorii care aleg pilula albastra aud vocea lui Harris care spune „ai pierdut notiunea de a discerne realitatea de fictiune” urmata de un indemn spre acceptarea faptului ca realitatea fiecaruia este adevarata si ca orice altceva este „doar mintea ta care iti joaca trucuri”.

Cei care aleg pilula rosie vor auzi vocea lui Abdul-Mateen care le spune celor care cred ca se afla in timpul prezent ca aceasta idee este „cat mai departe de adevar”.

Pentru ambele scenarii, utilizatorii vor vedea imaginile de mai jos pe ecran. Va invitam sa explorati site-ul pe WhatIsTheMatrix.com. Ii veti descoperi pe Neo care ia pilula albastra in timp ce in oglinda apare un barbat mult mai varstnic, personajul jucat de Yahya Abdul-Mateen care se materializeaza printr-o tehnologie revolutionara, personajul jucat de Jessica Henwick (cunoscuta din Game of Thrones) care este un soldat care lupta impotriva robotilor si personajul jucat de Jonathan Groff care pare sa treaca prin stagiile lui Neo din primul film, dupa ce a luat pilula rosie. Exista mai multe referinte la primul film, inclusiv introducerea personajului Trinity jucat de Carrie Anne Moss care recreeaza una din primele scene din Matrix-ul din 1999.

Filmul a fost scris, regizat si produs de Lana Wachowski, una dintre surorile care au creat si realizat toate filmele si jocurile video lansate in cadrul francizei pana acum.

Wachowski a lucrat la scenariu alaturi de David Mitchell si Aleksandar Hemon, echipa de succes din spatele „Sense8”. Tot din „Sense8” si din „Cloud Atlas” (Mitchell a scris romanul pe care este bazat filmul) provin si compozitorii coloanei sonore a noului Matrix: Johnny Klimek si Tom Tykwer, colaboratori frecventi ai surorilor Wachowski.

Pe langa Keanu Reeves, Jada Pinkett Smith si Carrie Anne Moss care isi reiau rolurile din filmele anterioare si Neil Patrick Harris, Jonathan Groff si Yahya Abdul-Mateen II, din distributie mai fac parte Lambert Wilson, Daniel Bernhardt, Jessica Henwick, Christina Ricci, Ellen Hollman, Priyanka Chopra, Toby Onwumere, Max Riemelt, Erendira Ibarra si Andrew Caldwell.

Zvonurile legate de Matrix 4 au inceput in 2012 dar s-au materializat abia in 2019 iar filmarile au inceput cu cateva saptamani inaintea izbucnirii pandemiei la nivel global, pe 4 februarie 2020 in San Francisco. Dupa o pauza cauzata de raspandirea Covid-19, filmarile au fost reluate in august 2020 si s-au incheiat in noiembrie anul trecut in Berlin.

In timpul filmarilor din San Francisco, au fost deteriorate numeroase cladiri si elemente decorative din orasul istoric, fapt care a atras critici si nemultumiri din partea rezidentilor si a autoritatilor. Producatorii filmului au fost nevoiti sa plateasca 420.000 de dolari pentru a filma in oras.

Mai jos puteti urmari traiectoria proiectului, asa cum s-a vazut in stirile publicate pe Urban.ro.

Citește în continuare