Skip to content

Primele imagini cu Jennifer Hudson in rolul Arethei Franklin in filmul “Respect”. Franklin si-a dorit ca Hudson sa o interpreteze

Nou trailer pentru “Respect”, filmul biografic dedicat Reginei Soul-ului, Aretha Franklin, o aduce in atentia cinefililor, dar si a iubitorilor de muzica pe Jennifer Hudson, pozitionand-o intr-o lumina extrem de favorabila pentru interpretare a capella extraordinara a melodiei Respect, cea care a consacrat-o pe insasi Aretha Franklin in cariera muzicala.

Din cauza crizei cauzate de pandemie, lansarea oficiala a filmului biografic dedicata Arethei Franklin, “Respect”, a fost amanata pentru luna decembrie, insa trailer-ul recent lansat de MGM a adus un nou val de reactii pozitive, presa internationala subliinind ca astfel, Jennifer Hudson, si-a capatat propriul respect datorita interpretarii impecabile a melodiei “Respect”.

Initial, filmul biografic a avut-o in productie chiar pe Aretha Franklin, insa disparitia cauzata de cancerul pancreatic la 76 de ani a oprit filmarile in 2018. Aretha Franklin a ales-o chiar ea pe Jennifer Hudson sa o interpreteze, anuntand public la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame din 2007 acest lucru.

Filmul in regia lui Liesl Tommy urmareste viata Arethei de la inceput, de cand aceasta canta in biserica tatalui sau, pana cand a devenit una dintre legendele incontestabile ale muzicii din toate timpurile. Filmul “Respect” are in distributie si pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Audra McDonald, Queen Latifah, Mary J. Blige, Marc Maron, Tate Donovan, Tituss Burgess si Skye Dakota Turner, pustoaica de doar 11 ani care a uimit pe toata lumea cu vocea ei.

Castingul pentru rolul Arethei Franklin din “Respect” a inceput din 2007

Arethei Franklin i-a atras atentia Jennifer Hudson inca din 2007, cand aceasta a castigat un Oscar pentru rol secundar in filmul “Dreamgirls”, mai multi critici semnaland atunci asemanarea dintre ele. Iar dupa interpretarea prezentata la BET Awards in 28 iunie 2020, nimeni nu a mai avut niciun dubiu ca a fost cea mai buna alegere.

Actritele Saycon Sengbloh si Hailey Kilgore sunt surorile Erma si Carolyn Franklin, iar Mary J. Blige apare ca Dinah Washington, care are o remarca extraordinara in film pentru Aretha cea de la inceput de cariera: “Gaseste melodiile care te impresioneaza pe tine”.

“Respect”, melodia Arethei Franklin care i-a adus doua premii Grammy

“Respect” este o melodie scrisa si interpretata de Otis Redding in 1965, care a devenit hit si cantec definitoriu pentru interpreta de soul Aretha Franklin in 1967. Aranjamentul muzical al celor doua melodii este complet diferit, pe alocuri si versurile au fost schimbate, din perspectiva masculina, in cea feminina, devenind astfel si un cantec-simbol al miscarii feministe. “Respect” a primit doua premii Grammy in 1968, pentru „Best Rhythm & Blues Recording” si pentru „Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female”, iar mai mult de treizeci de ani mai tarziu, a fort introduis in National Recording Registry, in 2002.

“Respect” nu este singurul film dedicat legendei muzicale Aretha Franklin, ci si National Geographic pregateste o serie documentara despre Regina Soul-ului

Pentru seria biografica regizata de National Geographic, Aretha Franklin este interpretata de actrita Cynthia Erivo. Seria se numeste “Genius: Aretha” si va aver premiera in toamna, daca nu se va amana din nou din cauza pandemiei.

Citește în continuare