Skip to content

(video) Primul trailer al filmului „The Northman” in regia lui Robert Eggers cu Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy si Björk.

Robert Eggers, regizorul din spatele productiilor de succes „The Witch” si „The Lighthouse”, a lansat primul trailer al noului sau film, „The Northman”. Din distributie fac parte Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy si Björk.

Scenariul a fost scris de Eggers alaturi de Sjön, poet si scriitor islandez si un colaborator frecvent al artistei Björk, acesta contribuind la versurile melodiilor „Jóga”, „Cosmogony” si „Oceania”.

Actiunea are loc in Islanda pe parcursul secolului al X-lea si urmareste un print viking pe nume Amleth – jucat de Alexander Skarsgard – care porneste in cautarea razbunarii pentru moartea tatalui sau, Regele Horvendill – jucat de Ethan Hawke.

Tanarul Almeth este martor al momentului in care parintele sau este ucis cu sageti si executat de un intrus pe Fjölnir – jucat de Claes Bang – si armata sa de vikingi. Astfel, Amleth face un juramant pentru a-si razbuna tatal si pentru a-si salva mama, pe Regina Gudrun (Nicole Kidman). In plus, printul este hotarat sa il omoare pe Fjölnier, strangand o intreaga armata in acest scop.

Alaturi de Skarsgard care apare in film in ipostaze care amintesc de rolul sau din „Legenda lui Tarzan” mai joaca si Anya Taylor-Joy, senzatia ultimilor ani in Hollywood care interpreteaza rolul lui Olga, o femeie care sustine ca poate controla mintile oamenilor. Trailerul este plin de actiune si il dezvaluie pe Skarsgard in postura unui erou curajos prins intr-o serie de lupte si razboaie duse pana la limita, vrajitorie si tradari din toate partile.

Distributia este completata de Willem Dafoe in rolul lui Heimir Bufonul, Björk in rolul unei vrajitoare, Murry McArthur, Ian Gerard Whyte si cel putin 3 actori cunoscuti din serialul „Game of Thrones”: Kate Dikie, Ralph Ineson si Hafþór Júlíus Björnsson (The Mountain).

Eggers se reuneste cu o parte din colaboratorii sai din filmele „The Witch” si „The Lighthouse”: Taylor-Joy, Dafoe, Dickie si Ineson. Filmul va intra in cinematografe pe 22 aprilie 2022.

Nascut pe 7 iulie 1983, Eggers si-a inceput cariera ca designer si regizor de productii de teatru in New York inainte de a lucra in industria cinematografica.

In 2015, si-a facut debutul regizoral cu filmul de groaza „The Witch”, bazat pe propriul scenariu. Productia a avut premiera la Festivalul de Film Sundance. A24 a achizitionat filmul si l-a lansat in cinematografe in februarie 2016.

Lungmetrajul din 2019, „The Lighthouse”, este un horror maritim captivant, care ii are in rolurile principale pe Robert Pattinson si Willem Dafoe in ipostaza de ingrijitori ai unui far izolat de pe o insula din New England in anii 1890. Eggers a regizat filmul si a scris scenariul impreuna cu fratele sau, Max.

A avut premiera mondiala la cea de-al 72-a editie a Festivalului de Film de la Cannes si a aparut in cinematografe pe 18 octombrie 2019. Filmul a fost laudat pentru aspectele sale tehnice, scenariul, regia si interpretarea personajelor. A fost nominalizat pentru cea mai buna imagine la Oscar si British Academy Film Awards.

Intre timp, Anya Taylor-Joy se va reuni cu regizorul Robert Eggers pentru un remake al productiei „Nosferatu” care a devenit un reper in cinematografie, in special in genul filmelor cu vampiri.

Proiectul care se afla in lucru inca din 2015 a fost confirmat de Anya Taylor Joy intr-un interviu pe care l-a acordat publicatiei Los Angeles Times. Se crede ca actrita va juca rolul sotiei lui Thomas Hutter care era terorizata de Contele Orlok.

Regizat de F. W. Marnau, filmul mut „Nosferatu” este practic povestea lui Dracula de Bram Stoker in care au fost schimbate numele personajelor.  In versiunea din 1922 Contele Orlok (jucat de Max Schreck) il atrage pe Thomas Cutter (jucat de Gustav von Wangenheim) la castelul sau, pretizand ca este un agent imobiliar. Din nefericire, Orlock se dovedeste a fi un vampir si incepe sa o terorizeze pe sotia lui Hutter, Ellen (jucata de Greta Schröder).

Filmul a mai beneficiat de un remake in 1979 prin „Vampirul Nosferatu”, o versiune regizata de Werner Herzog cu Klaus Kinski in rolul vampirului numit Contele Dracula,  Isabelle Adjani in rolul sotiei si Bruno Ganz in rolul sotului.

Citește în continuare