Skip to content

Trupa Prodigy va avea primul documentar muzical. Filmul onoreaza memoria lui Keith Flint, vocalistul trupei, care in 2019 s-a sinucis

Una dintre cele mai cunoscute trupe la nivel international, The Prodigy, a anuntat ca povestea lor va deveni documentar muzical. Regizat de Paul Dugdale, nominalizat la mai multe premii Grammy si scris de Sam Bridger, filmul spune povestea tinerilor din Essex care s-au reunit pentru a promova miscare rave de la sfarsitul anilor ’80.

Filmarile urmeaza sa inceapa in primavara, iar regizorul Dugdale, care a facut parte din productiile documentarelor si filmelor de concerte pentru artisti precum Adele, The Rolling Stones, Coldplay, Ed Sheehan, The Prodigy si Paul McCartney a spus ca filmul „va fi la fel de salbatic ca trupa”.

Desi genul muzical abordat de The Prodigy era mai degraba in zona de underground, popularitatea data de MTV i-au facut sa treaca la un alt nivel. A ajuns pe primele locuri in topurile americane si a devenit rapid imaginea muzicii electronice pentru generatia MTV. Chiar si cu o notorietate crescuta si muzica devenind mainstream, fanii au ramas fideli trupei.

Documentarul este un alt mod prin care colegii de trupa ii onoreaza inca o data memoria lui Keith Flint, vocalistul trupei, care in 2019 s-a sinucis. Membrii trupei, Howlett si Maxim, au mentionat ca documentarul va avea imagini de arhiva, animatii si testimoniale, acestea fiind dedicate lui Keith Flint.

„Este o poveste despre calatoria haotica si tulburata a formatiei noastre, a membrilor The Prodigy (…) Sau pur si simplu, o poveste a fratilor care au avut misiunea de a face zgomot, de a aprinde sufletul oamenilor si de a da peste cap sistemele de sunet din intreaga lume, exact cum auziti. Acest film va fi realizat cu aceeasi integritate ca muzica noastra: fara compromisuri, crud si onest. Acesta este pentru Keef!”

Dupa moartea vocalistului, The Prodigy nu a mai inregistrat nimic, insa in septembrie 2020 au anuntat ca sa intorc in studio.

Prodigy este una dintre trupele care au concertat de mai multe ori in Romania. Prima data au ajuns in 1995 si concertul a avut loc la Sala Polivalenta, iar apoi au revenit doi ani mai tarziu, tot la Sala Polivalenta, in 2007 la Cokelive, pe Lacul Morii, dar si in Sibiu, apoi in 2009 la Peninsula Festival din Targu-Mures.

In 2011, trupa a fost din nou la Bucuresti, de aceasta data la Rock the City, eveniment care se tinea concomitent cu B’estfest. Acestia au ajuns, accidental, la B’estfest, unde urmau sa cante si cei de la Skunk Anansie, cu care erau prieteni. Echipa tehnica deja descarcase echipamentul la festivalul gresit, insa artistii au ales sa nu mearga direct la Rock The City, ci sa mai ramana la locul de desfasurare al B’estfest si sa petreaca alaturi de Skunk Anansie.

Acestia au mai revenit apoi la Electric Castle in 2015, si apoi la Untold in 2018, unde si-au prezentat ultimul album, printre piesele deja consacrate.

The Prodigy a fost infiintata in 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat in 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) si „The Day Is My Enemy” (2015). Printre piesele care au incantat generatii întregi de fani din intreaga lume se numara „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” si „Smack My Bitch Up”.

The Prodigy este considerata una dintre pionierele genului big beat, alaturi de The Chemical Brothers si Fatboy Slim. Cu peste 30 de ani de activitate in fruntea topurilor muzicale si peste 25 de milioane de albume vandute la nivel international, formatia este un pionier al stilurilor rave, hardcore techno, industrial, jungle si big beat.

Nominalizata la doua premii Grammy si cu vanzari de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa a primit doua Brit Awards, trei MTV Video Music Awards si cinci MTV Europe Music Awards.

Citește în continuare