Skip to content

Program 1 iunie. Zeci de evenimente cu intrare libera, expozitii gratuite cu reptile, petreceri in aer liber la Antipa, parada micilor biciclisti, concerte si activitati creative.

De 1 iunie, copiii si parintii se vor bucura de un program generos care include zeci de evenimente realizate special pentru a celebra Ziua Copilului, copilaria si bucuria inocenta regasita in joc si joaca dar si in activitati recreative si educationale.

Programul pentru 1 iunie este perfect atat pentru vizitat muzee, expozitii si luat parte la ateliere sportive sau creative dar si pentru activitati in aer liber, in parcurile din cartiere dar mai ales in centrul orasului. Vor avea loc concerte, petreceri pentru cei mici, proiectii de filme, ateliere muzicale si zeci de intrari gratuite sau reduse la cele mai importante evenimente din Bucuresti.

Copiii cu varsta de pana la 14 ani beneficiaza de acces gratuit in „Universul lui Salvador Dalí”.

Organizatorii „Universul lui Salvador Dalí” au pregatit o oferta speciala pentru familiile cu copii care aleg sa petreaca Ziua Copilului intr-o atmosfera suprarealista la ARCUB. Astfel, sambata, 1 iunie 2024, micii vizitatori beneficiaza de acces gratuit in expozitie, unde pot petrece cateva ore in compania artei lui Salvador Dalí si pot descoperi interpretarile sale surprinzatoare asupra lumii.

Oferta se aplica pentru copiii cu varsta de pana la 14 ani, insotiti de un adult, si este disponibila pentru urmatoarele categorii de bilete: Copii acces VR inclus (acces gratuit), Adult acces VR inclus (95 lei), Familie (2+1) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fara acces VR), Familie (2+2) (155 lei – acces VR inclus; 135 lei – fara acces VR). Biletele pot fi achizitionate online de pe entertix.ro, arcub.ro, universuldali.ro, precum si de la casa de bilete ARCUB (str. Gabroveni nr. 50-53).

De 1 Iunie, Muzeul Antipa invita copiii la o petrecere in aer liber.

De ziua lor, cei mici sunt invitati la o petrecere in aer liber in curtea Muzeului Antipa. Tot atunci, ei vor primi in dar intrarea gratuita in expozitia permanenta.

Distractia si voia buna ii vor insoti pe copii pe tot parcursul zilei. Astfel, intre 10.00 si 17.00, curtea din spatele muzeului va fi plina de culoare, cantec si veselie. Petrecerea din gradina muzeului va include activitati cu animatori, ateliere de creatie si lectura, precum si ateliere de sah sau robotica, zone dedicate tinerilor artisti in care acestia vor putea picta sau desena, dar si zone de dans si muzica.

Nu vor lipsi nici face painting-ul si tatuajele amuzante, dar si zona eco si atelierele de reciclare creativa, in care poti invata cum sa faci hranitori pentru pasari.

Programul special al zilei de 1 iunie 2024 cuprinde urmatoarele activitati:

– 10:00 – 19:00 – Echipa de povestitori #AfostOdata ii invita pe copii sa se bucure de o experienta imersiva subacvatica ce are in centru povestile exploratorilor Grigore Antipa si Emil Racovita.

– de la 11.00, 13.00 si 15.00 – „Ateliere de reciclare creativa” sustinute de specialisti ai muzeului (grupa de varsta 4 – 12 ani)

– ora 11.00 – „Compostul: secretul solului sanatos” – atelierul despre reteta perfecta a compostului, sustinut de specialistul Bogdan Mihalache (grupa de varsta 7-12 ani).

– de la 11.00, 14.00 si 16.00 – Ateliere de lectura, conectare si joaca pentru copii si parinti, pornind de la volumul „Ce vezi, copile?”, al autoarei Marina Bliderisanu (grupa de varsta 4-9 ani).

– de la 10.00, 12.00 si 15.00 – Ateliere de lectura si „analiza stiintifica”- „Puii de animale” (grupa de varsta 4-9 ani)

Intrarea este gratuita pentru copii, iar activitatile in aer liber se vor desfasura doar in conditii meteo favorabile.

JAZZ FOR KIDS: concert de 1 iunie, pentru copiii de toate varstele.

 De la 11:00, Big Band-ul Radio dirijat de Simona Strungaru ii invita pe copiii de toate varstele la Sala Radio, la un concert special dedicat copilariei si veseliei!

„Jazz for Kids” nu este doar un eveniment adresat copiilor si celor care iubesc muzica, ci si un spectacol care ii aduce pe scena pe micii artisti de azi, marii artisti de maine. Alaturi de Big Band-ul Radio vor evolua solistii David Ivascu, Maya Sophie Burneci, Eric Daniel Theodoru, Damian Barbu, Octavian Radu, Thalia Profeti, Sonia Radu, Rania Cojocaru, Anastasia Zmau, Ana Parghel-Sarbu, Katia Florea, David Partenie, Teodora Dima, Colin-Justin Doljescu, Timea Beucan, Mario Tudor, Teodora Antal si Corul de copii Radio (pregatit de Razvan Rados).

Veti asculta cunoscute piese indragite precum „Cheek to Cheek” (interpretat initial de Fred Astaire), „My Little Suede Shoes”, „Moonlight Serenade”, „It Don’t Mean a Thing”, dar si fragmente din filme de animatie, precum „Pantera Roz”.

Biletele sunt disponibile de la casa de bilete a Salii Radio dar si in sistem online pe www.bilete.ro.

Amzei Animat este programul de 1 Iunie in Piata Amzei.

De la ora 12:00 pana la 22:00, vor avea loc activitati pentru toate varstele. Copiii intre 6-14 ani vor avea de ales intre ateliere de desene animate cu creta, decupaj, sau tehnici prin care copiii in sine vor deveni ”personaje animate”. 

Piata Amzei va fi activata de copiii care vor colora si decupa personaje din animatii si forme din natura sau animale pe care vor invata sa le aduca la viata prin tehnici de animatie. Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artista de animatie 2D, regizoare de film si co-fondatoarea studioului de animatie Scene06 Shot24.

Adolescentii se pot implica in ateliere de street-art cu stencil-uri si stickere. John dot s artist le propune workshop-uri de lettering (graffiti) si stencil. Iar cunoscutul artist Pisica Patrata propune un atelier de stickere, paste-up si poster-art – forme de exprimare asociate street-art-ului si folosite de artist pe toata perioada activitatii sale in spatiul public.

Seara vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate varstele, din selectia Festivalului Animest. 

Intrarea la toate activitatile este libera, mai multe detalii despre program pe site: https://www.animest.ro/amzei-animat.

Muzeul National de Arta al Romaniei si organizatia Salvati Copiii realizeaza un program special cu ateliere de pictura si expozitii.

In data de 30 mai 2024 copii din invatamantul primar vor participa la atelierul de pictura cu tema „Portret de copil” care va include si o vizita ghidata in Galeria de Arta Europeana. La final, lucrarile realizate vor face parte dintr-o expozitie organizata in holul Salii Auditorium, Str. stirbei Voda nr. 1, in perioada 31 mai – 30 iunie 2024.

Acest proiect se adauga celor cuprinse in cadrul colaborarii cu Organizatia Salvati Copiii demarata in anul 2021 si care consta in realizarea unor activitati educative la muzeu pentru copiii cuprinsi in programele acestei organizatii.

Pe 1 iunie, copiii pot vizita gratuit Reptiland Bucuresti.

Pe 1 iunie, toti copiii beneficiaza de acces gratuit in spatiul expozitional Reptiland Bucuresti. Sunt expuse peste 40 de specii de reptile din toate colturile lumii. De la iguane rosii si verzi, soparle gecko, pana la pitoni si crocodili (caimani), veti avea ocazia sa le vedeti in terarii si paludarii de mari dimensiuni, unde se simt ca acasa.

Alaturi de reptile, veti descoperi o padure tropicala iluminata in culori neon, unde zeci de specii de plante exotice isi dezvaluie frumusetea. In ecosistemul etajata veti gasi si pesti tetra si broscute testoase galbene.

De asemenea, pe 1 iunie, atelierele de creatie sunt gratuite – copiii picteaza si decoreaza cu materiale fosforescente si lucrarile lor vor straluci in padurea tropicala magica. De asemenea, in aceeasi zi se organizeaza si ateliere de teraristica (pret bilet: 70 lei), in cadrul carora copiii isi creeaza propriul terariu cu plante vii suculente si invata de la experti cum sa alcatuiasca, ingrijeasca si dezvolte un terariu de mici dimensiuni.

Roaba de Cultura invita copiii si parintii sa petreaca Ziua Copilului in aer liber, intr-un cadru natural minunat.

Cu ocazia acestui eveniment special, Super Kids Party, cei mici vor avea parte de o zi plina de activitati educative si distractive. 

Sambata, 1 iunie, intreaga zi va fi dedicata celor mici, oferindu-le o multime de ateliere si activitati interactive, culminand cu un recital al interpretei Maria Clara Postelnicu, semifinalista Romanii au Talent, editia a 14-a care i-a impresionat pe jurati cu vocea ei.

Programul zilei de 1 iunie pe pajistea Roabei de Cultura:

  • Super Kids Talent Show: un spectacol de modeling, dans, actorie si canto, unde copiii isi pot etala talentele
  • Workshop exercitii de postura pentru cei mici cu un kinetoterapeut
  • Workshop-uri de parenting si comunicare: discutii si sfaturi utile pentru parinti, inclusiv un workshop despre personalitatea si vocatiile copiilor cu un psiholog
  • Yoga pentru copii: o sesiune de yoga special creata pentru cei mici, menita sa ii ajute sa se relaxeze si sa se distreze in acelasi timp;
  • Arta pentru copii: portrete si emotie prin culoare;
  • Atelier de printing 3D si reciclare: copiii vor descoperi noile tehnologii care pun accentul pe reciclarea materialelor si protejarea mediului inconjurator.
  • Atelier de lectura activa: copiii vor fi incurajati sa descopere placerea lecturii.
  • Moment Special: Recital Maria Clara Postelnicu

La Casa Eliad au loc atelierele „Creatorii de basme muzicale”.

Incepand cu 1 iunie, copiii sunt invitati sa isi dezvolte abilitatile artistice si creative in cadrul atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, structurate pe categorii de varsta „Povesti muzicale” (6-10 ani) si „Eroi si legende muzicale latine” (10-14 ani), desfasurate la Casa Eliad pana la finalul lunii iulie. 

Sub indrumarea unor traineri experimentati, cei mici vor avea ocazia sa imbine muzica, miscarea si improvizatia, descoperindu-si astfel potentialul artistic.

Atelierele vor continua pe parcursul vacantei de vara, oferind o varietate de activitati interactive si educative, dupa cum umeaza: „Povesti muzicale” (6-10 ani) – 1-2 iunie, 20-21 iunie, 4-5 iulie si „Eroi si legende muzicale latine” (10-14 ani) – 8-9 iunie, 27-28 iunie, 11-12 iulie.

Trainerii Miruna Nagy, harpista si autoare de povesti pentru copii, si Radu Nagy, violoncelist cu o cariera impresionanta, vor ghida copiii intr-o calatorie fascinanta prin lumea muzicii si a povestilor. Participantii vor avea la dispozitie instrumente muzicale diverse si vor invata sa creeze mici opere de arta, explorand totodata elemente esentiale ale culturii europene.

Fiecare atelier se desfasoara pe parcursul a doua zile, intre orele 10:00 – 15:00 in prima zi si intre orele 10:00 – 16:00 in cea de-a doua zi, incluzand repetitia generala si spectacolul de final. Participarea nu necesita pregatire artistica sau muzicala prealabila.

In parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza), ARCUB organizeaza “1uniFEST” alaturi de Itsy Bitsy.

In paralel cu atelierele „Creatorii de basme muzicale” desfasurate la Casa Eliad, ARCUB ii asteapta pe cei mici in Parcul IOR pentru a se bucura de o zi plina de distractie, jocuri si surprize in cadrul evenimentului 1uniFEST.

Copiii, alaturi de parinti si bunici, sunt invitati sa viziteze standul ARCUB, amplasat in zona centrala a parcului unde vor fi intampinati de binecunoscutul erou Sonic. In plus, participantii vor avea ocazia sa ia parte la activitati de desen inspirate din operele lui Salvador Dalí. De asemenea, cei prezenti vor avea sansa sa-i cunoasca pe Miruna si Radu Nagy, trainerii atelierelor „Creatorii de basme muzicale”. Sub indrumarea acestora, copiii vor crea mici scenete si povesti muzicale.

In Parcul Tei vor avea loc activitati interactive, ateliere educative si multe surprize.

Pe 1 Iunie, intre orele 15:00 si 20:00, Parcul Tei din Bucuresti devine „Lumea Copiilor” – un loc magic plin de activitati interactive, ateliere educative si multe surprize pentru cei mici.

Evenimentul este destinat copiilor de toate varstele si parintilor lor, oferind o oportunitate minunata de a petrece timp de calitate impreuna. Participantii vor avea parte de jocuri, creatii artistice, experimente stiintifice si multe altele. Mai multe detalii aici.

In Sema Park va avea loc Parada Micilor Biciclisti.

Pe 1 iunie centrul distractiei e in Cartierul de Vest unde vor fi celebrate ziua copilului pe 1 iunie, ziua bicicletei pe 3 iunie si ziua mondiala a mediului pe 5 iunie.

Parada Micilor Biciclisti este o invitatie la un stil de viata sanatos, prin sport si protejarea mediului inconjurator. Evenimentul  este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta si senzatia de libertate pe care aceasta o ofera. Cei mici vor invata regulile care trebuie respectate in timpul deplasarii pe doua roti, atat individual, cat si in pluton, intr-un mediu sigur, relaxat si plin de veselie – ferit de orice trafic rutier.

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ii invita pe cei mici sa serbeze Ziua Internationala a Copilului in Satul Nou.

„Academia de miscare” va asteapta la inviorarea de dimineata, la ora 10:30, la scena din Satul Nou. Ziua va continua cu jocuri si voie buna, alaturi de opera pentru copii „Motanul incaltat”, ateliere de pictura, dans, pictura pe fata si expozitia „Copilaria in satul de altadata”, organizata in Cantonul de Drum.

Pe toata durata zilei, pe aleile din Satul Nou, va fi organizat Targul de jucarii, dulciuri, limonada.

Copiii vor avea intrare libera in intervalul 9:00-18:30.

Pe Calea Victoriei, programul Strazi Deschise va avea loc pe 1 si 2 iunie, special pentru cei mici.

Cel mai mare eveniment outdoor din Bucuresti, ”Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” care transforma, artere aglomerate ale Capitalei in spatii pietonale temporare, continua si in weekendul de Ziua Copilului. 

In zonele desemnate se vor organiza diverse spectacole de teatru, concerte stradale, expozitii, ateliere pentru copii si activitati sportive. Peste un milion de bucuresteni si turisti au participat anul trecut la acest eveniment.

Opera Comica din Bucuresti sarbatoreste micii ei fani, nu doar pentru o zi, ci pentru 12 zile.

Festivalul Opera Copiilor se afla la cea de-a opta editie, iar cei mici vor fi intampinati cu surprize si activitati distractive, incepand cu data de 17 mai, cand are loc deschiderea oficiala (la ora 16:00), dupa urmatorul program: vineri, intre 16:00 si 21:00, sambata si auminica, in intervalul 10:00 – 21:00.

Printre atractiile nelipsite se numara Caruselul si Trenuletul, Gradina cu Fluturi, tinta cu Baloane de Apa, Aventura Parc, Casuta Pasarelelor, plus alte surprize, dezvaluite la deschiderea evenimentului.

Iar pentru micutii pana in 3 ani, este disponibila zona Bebe F.O.C, cu Orasul Bebelusilor si Casuta Senzoriala.

Copiii se vor putea bucura de evenimente speciale dedicate lecturii, unde se vor putea intalni si cu autorii cartilor lor preferate, sau seri de film in aer liber, in fiecare sambata.

Citește în continuare