Skip to content

Puteti experimenta Aurora Boreala. O noua oferta este disponibila cu trenul Arctic, dureaza 11 nopti si costa de la 3200 de dolari

Aurora Boreala este una dintre cele mai frumoase fenomene naturale care se poate observa doar in anumite zile, in zona de nord a Europei. Un nou pachet al companiei de turism Vacations By Rail ofera o excursie de 11 zile pe unele dintre cele mai uimitoare linii de tren din Scandinavia, multe dintre acestea renumite pentru oportunitatile de a vedea aurora boreala.

Excursia cu trenul incepe din capitala norvegiana Oslo, apoi spre Trondheim, pentru Nordland Express: un tren care se indreapta spre nord pana la Cercul Arctic si orasul Bodø.

Apoi, calatoria continua cu un feribot pana la Insulele Lofoten, care sunt renumite pentru ca sunt printre cele mai bune locuri de vizionare pentru aurora boreala din intreaga lume. La intoarcere, calatoria cu trenul merge spre Kiruna, in Laponia suedeza.

Urmatoarea destinatie este catre unul dintre cele mai vechi si mai bine conservate sate de pescari din Norvegia, Nusfjord, unde se pot vedea si cabanele din lemn cunoscute sub numele de rorbu, odata adapostul pescarilor de cod care obisnuiau sa-si atarne capturile in afara caselor lor.

Excursia mai ofera si plimbari pitoresti in jurul Loftens, tururi ale fiordurilor magnifice, o plimbare cu sania trasa de caini husky si o noapte in faimosul Hotel de gheata din Kiruna. Totodata, turul contine si o experienta Sami, in timpul careia se descopera vietile si cultura popoarelor indigene din Scandinavia intr-un sat sami.

Din pacate, nu exista niciodata o certitudine absoluta ca veti vedea aurora boreala, insa poate cele 11 zile de turneu vor fi suficiente pentru a o vedea. Urmatoarea serie de excursii de observare a aurorelor de la Vacations By Rail va incepe in ianuarie 2023, iar preturile incep de la 3.200 dolari de persoana, detalii aici.

Recent, in Islanda s-a deschis si Laguna Sky, o laguna geotermala aflata chiar langa capitala Reykjavik. Piscina construita este de tip infinity pool, cu vedere asupra oceanului si un bazin de 70 metri in care se gaseste apa termala calda. Tara este cunoscuta pentru izvoarele sale termale naturale de o frumusete impresionanta.

In timpul pandemiei, Olafur Eliasson, unul dintre cei mai cunoscuti artisti danezi cunoscut pentru instalatiile de arta inspirate de fenomene naturale, a lansat 10 experiente virtuale care ii ajuta pe oameni sa evadeze, pentru cateva minute, din interiorul casei in perioada izolarii sociale.

Un nor de ploaie care pluteste prin sufragerie, un soare care se invarte deasupra mesei din bucatarie sau luminile nordice vazute de la fereastra dormitorului. Acestea sunt trei dintre experientele pregatite de Eliasson in proiectul Wunderkammer, un cabinet de curiozitati care foloseste realitatea augmentata pentru a aduce fenomene naturale in casele oamenilor.

Cele 10 experiente fantastice sunt disponibile prin aplicatia „Acute Art” care poate fi descarcata gratuit din magazinul oricarui smartphone.

Pe langa efectele de realitate augmentata cu ploaie, curcubeu, aurora boreala sau un tufis dens cu flori multicolore, aplicatia Acute Art include o pasare rara care se plimba prin casa si o gargarita care interactioneaza cu oamenii. La fel cum se intampla si in natura, animalele inaripate se sperie si zboara daca te apropii de ele.

„Acute Art” include un tutorial care te invata sa folosesti aplicatia si o galerie digitala care iti permite sa vezi lucrarile create de alti oameni din intreaga lume.

Citește în continuare