Skip to content

Queen si Adam Lambert vor lansa un album live cu inregistrari din concerte. Prima aparitie impreuna a fost in 2009 la American Idol.

De la prima lor aparitie impreuna in 2009, cand Brian May si Roger Taylor au aparut ca invitati in finala celui de-al optulea sezon al American Idol, la care Adam Lambert a fost concurent, grupul Queen a redevenit una dintre cele cele mai iubite aparitii muzicale din lume. In aceasta formula, peste 4 milioane de fani au participat la concertele lor. 

Pentru a nu dezamagi fanii care isi cumparasera deja bilete la turneul european anulat de pandemie, Queen si Adam Lambert au organizat o petrecere online, pe Youtube. A inclus o ora de streaming cu cele mai importante momente din turneele lor din ultimii 10 ani.

Dupa vizionare, artistii au decis sa lanseze primul album live. Lansarea va avea loc pe 2 octombrie in format CD, CD + DVD, CD + Blu-ray si vinil.

“Pe masura ce ne confruntam cu provocarea de a crea spectacole live intr-o lume dominatade un inamic viral redutabil, ni s-a parut momentul perfect pentru a creea o colectie de momente live selectate chiar de noi din concertele Queen din ultimii 7 ani cu fratele nostru Adam Lambert”, a declarat Brian May.

Proiectul muzical prezinta o compilatie de momente din concertele din intreaga lume selectate personal de Taylor, May si Lambert din peste 200 de spectacole pe care le-au sustinut. 

Fanii vor putea urmari concertele de la Rock in Rio, Lisabona, cel de la Festivalul Isle of Wight din Marea Britanie, Summer Sonic din Japonia, precum si o serie de concerte din turneele dinMarea Britanie si America de Nord. 

Surpriza albumului este spectacolul Fire Fight Australia, unde trio-ul a interpretat 22 de minute din line-up-ul original al Queen Live Aid din 1985: Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You si We Are The Champions.

“Când nu am mai putut face turneul anul acesta, am vrut sale oferim fanilor ceva in locul acestui lucru, iar un album live s-a potrivit de minune. Este pentru prima data cand lansam un album impreuna si ne-am distrat foarte mult alegand momentele din fiecare spectacol din ultimii sapte ani,” a adaugat Adam Lambert.

Queen + Adam Lambert au mai lansat pana acum o melodie impreuna, versiunea de carantina a “You Are the Champions”, pentru a sprijini initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii la lansarea fondului de solidaritate. 

Din cauza pandemiei, trio-ul Brian, Roger si Adam a fost nevoit sa anuleze un turneu european de 9 tari si 27 de concerte pentru 2021, unde jumatate de milion de fani cumparasera deja bilete. Primul concert reprogramat in 2021 este la Bologna, in Italia, pe 23 mai. 

Citește în continuare