Skip to content

Radu Muntean revine la Cannes in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, cu „Intregalde”. In rolurile principale Maria Popistasu, Ilona Brezoianu si Alex Bogdan

”Intregalde”, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean (”Alice T.”, „Hârtia va fi albastra”, „Marti, dupa Craciun”) a fost selectionat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, care va avea loc intre 6 – 17 iulie 2021.

Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu si Razvan Radulescu, filmul spune povestea a trei prieteni care se afla intr-o excursie umanitara de sfârsit de an. Calatorind intr-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Intregalde, intâlnesc un batrân singur pe care incearca sa-l ajute sa ajunga la gaterul unde pretinde ca lucreaza. Când masina lor ramâne blocata intr-un sant in padure, gaterul se dovedeste a fi abandonat si sunt nevoiti sa petreaca noaptea impreuna cu batrânul senil, ideile lor despre empatie si generozitate incep sa fie puse la indoiala.

Regizorul Radu Muntean a declarat: ”Este filmul meu cu cea mai multa actiune, in sensul clasic si fizic al cuvântului. Decorul, cu padurea intunecata, noroiul, casele strâmbe, gaterul abandonat, vaile catre nimic, va fi aproape un personaj in film.”

„Intregalde” este cel de-al saptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean si a doua participare la Quinzaine, dupa ce in 2008 a facut parte din selectie cu filmul ”Boogie”. Alaturi de Maria Popistasu, Ilona Brezoianu si Alex Bogdan, din distributia filmului ”Intregalde” fac parte si Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopazan si Gabor Bondi. Filmul este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Vânzarile internationale si distributia din România sunt gestionate de catre Voodoo Films.

Quinzaine des Réalisateurs, selectia paralela a Festivalului de Film de la Cannes a fost infiintata in 1969 de catre Société des Réalisateurs de Films (SRF) si este o platforma de prestigiu pentru filmele de arta.

Radu Muntean a debutat in lungmetraj cu filmul „Furia” (2002), distins cu premul Uniunii Cineastilor din România pentru cel mai bun film de debut. In 2006, „Hirtia va fi albastră” a avut premiera mondiala in cadrul competitiei internationale de la Locarno, unde regizorul s-a intors in 2018 cu filmul ”Alice T.”. „Marți, după Crăciun” (2010) si „Un etaj mai jos” (2015) au fost ambele prezentate in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. Radu Muntean a participat la Festivalul de Film de la Cannes si ca membru al juriului Cinefondation & Courts Metrages.

Citește în continuare